Pünkösdvasárnap a község apraja – nagyja összegyűlt az Apáczai Csere János Általános Iskola Sportcsarnokában az Ifjúsági Fúvószenekar hagyományos koncertjén, melyet minden évben ezen a napon tartanak.

A koncert műsorszámai között sok ismert dallam hangzott el. A Rómeó és Júlia, a Moment of Morricone, a The Lord Of The Dance csak néhány zeneszám az elhangzott művek közül. Nagy sikert aratott Karai József Áradj zene című művének elhangzása, melyet a fúvósok Salgótarjánban egy kórustalálkozón énekkarral adtak elő.

A koncerten minden alkalommal fellépnek a jövő reménységei az iskola furulyás tanulói, akik a későbbiekben a zenekar tagjaivá válnak. Ilyenkor köszöntik a zenekarban teljes taggá váló ifjakat, valamint a „régi” zenészeket.

A zene mellett az ének is szerepet kapott, amikor Giorgio Moroder Flashdance What a Feeling című dalát a zenekar harsonás hölgyének előadásában hallgathatta meg a közönség.

A koncerten a zenekar karnagyát, alapítóját Janászek Ferencet is nagy meglepetésként érte, amikor a zenekar tagjai egy tablóval és az egyik zenész által vizsgamunkaként elkészített tortájával köszönték meg az elmúlt másfél évtizedes munkáját.

A koncert keretén belül adta át karnagy úr Perl Jánosnak, a község polgármesterének és Kissné Nagy Ilonának az iskola igazgatónőjének azt a tanúsítványt, melyet az április 30-i sikeres rekordkísérletért kaptak. A 15 éves zenekar 50 zenésze fújta és 1596 ember énekelte a magyarok himnuszait.

A vastaps hatására ráadás számok is elhangzottak, a közönség nagy örömére.

A Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar idén ünnepli magalakulásának 15 éves jubileumát.  2002-ben a helyi általános iskola ének – zene tanára valósította meg akkori elképzelését, hogy a furulyásokból válogatva fúvószenekart alapít. Elgondolását tett is követte, így alakult meg a mostanára már a világot bejárt zenekar.

„A zene minden. Minden zene.” – a Vangelis idézet hűen tükrözi a zenészek és a karnagy együtt munkálkodásának nagyszerű eredményét és sikerességét.

Bődi Lívia
(cikk)
Pintér György
(fotó)

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tizenkilenc + 3 =