A viselet varázsa – divatbemutató a Herényi Virágúton (galéria)

0

Vasárnap nemcsak a szép virágokban lehetett gyönyörködni a Herényi Virágúton: gyönyörű hölgyek mutatták be az Igéző Ruhaszalon szebbnél szebb ruhakollekcióit a Herényiek Házába. Fotósunk segítségével most bárki megnézheti a divatbemutató pillanatait.

Az IGÉZŐ ruhák alkotóit, Bárczi Erikát és Hargitay-Nagy Zsuzsát a magyar népművészet iránti érdeklődés, majd elkötelezettség indította el közös munkájában. Több éve közös vállalkozásban készítik öltözékeiket és lakástextíljeiket. 2007 óta I G É Z Ő néven találkozhatnak az érdeklődők munkáinkkal. Ahogy weboldalukon fogalmaznak: „Az IGÉZŐ-vel nemcsak „igézni”, bűvölni, elbűvölni szeretnének.”

Nemzeti-, népi hagyatékunk szín,-forma,- és motívum világa kezdetektől áthatja alkotásaikat. A korszerű, megújítva újrateremtő utat járják tervezésük során. A népi hímzésminták inspirálják munkáikat, ugyanakkor az eredeti hímzéseket nemcsak hagyományos, kézzel hímzett formában alkalmazzák, hanem a mai technológia felhasználásával keverik és helyettesítik. A népi hímzésmintákat, azok szimbólumrendszerét, a magyar népművészet gyönyörű, gazdag hagyatékát ruháinkon, öltözékeinken, lakástextiljeinken keresztül igyekeznek újra hétköznapjaink részévé tenni.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

13 − 13 =