A viselet varázsa – Divatbemutató az Igéző Ruhaszalon öltözékeiből a Herényi Virágúton

0

Az IGÉZŐ Ruhaszalon csodás ruha költeményeinek divatbemutatója kerül megrendezésre április 24-én vasárnap 14.00-tól a Herényiek Házában a Herényi Virágút programjaként. A bemutatón az amatőr modellek mellett a Vas megyei szépség Kocsis Korinna is látható lesz néhány csodás ruhadarabban.

Az IGÉZŐ ruhák alkotóit, Bárczi Erikát és Hargitay-Nagy Zsuzsát a magyar népművészet iránti érdeklődés, majd elkötelezettség indította el közös munkájában. Több éve közös vállalkozásban készítik öltözékeiket és lakástextíljeiket. 2007 óta I G É Z Ő néven találkozhatnak az érdeklődők munkáinkkal. Ahogy weboldalukon fogalmaznak: „Az IGÉZŐ-vel nemcsak „igézni”, bűvölni, elbűvölni szeretnének.”

divatbemutato01

Nemzeti-, népi hagyatékunk szín,-forma,- és motívum világa kezdetektől áthatja alkotásaikat. A korszerű, megújítva újrateremtő utat járják tervezésük során. A népi hímzésminták inspirálják munkáikat, ugyanakkor az eredeti hímzéseket nemcsak hagyományos, kézzel hímzett formában alkalmazzák, hanem a mai technológia felhasználásával keverik és helyettesítik. A népi hímzésmintákat, azok szimbólumrendszerét, a magyar népművészet gyönyörű, gazdag hagyatékát ruháinkon, öltözékeinken, lakástextiljeinken keresztül igyekeznek újra hétköznapjaink részévé tenni.

A divat, a népművészet, a néphagyományok iránt érdeklődőknek izgalmas programnak ígérkezik, ne hagyják ki.
Az Igéző Ruhaszalonról a www.igezo.hu weboldalon és facebook oldalukon találnak bővebb információkat.

A divatbemutató facebook oldala: https://www.facebook.com/events/1091178237595072/
A Herényi Virágút facebook oldala: https://www.facebook.com/HerenyiViragut/

A közzétett fotók forrása: az Igéző facebook oldala

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

három × öt =