A Vas Megyei Civil Információs Centrum harmadik sajtóreggelijéről – amit a Mikulás is meglátogatott ezúttal – ismét egy adag civil programmal érkeztünk, most videós ajánlóval kiegészítve.

VIDEÓ: ÍGY LEPTE MEG A CIVIL SAJTÓREGGELI RÉSZTVEVŐIT A MIKULÁS!

SAKURA EGYESÜLET PROGRAMJAI

Kapcsolattartó: Katona Péter (0630-957-6668, sakurakarate.hu@gmail.com )

Mikulás Karate Kupa           
2016. december 11. 9.00-14.00       
Szombathelyi Élelmiszeripari és Földmérési Szakképző Iskola és Kollégium
(Szent László király utca 10., Szombathely, 9700)

A Mikulás Karate Kupa karate verseny az utánpótlás és gyerek korosztályoknak, egyéni formagyakorlat és küzdelem (kata, kumite) versenyszámok.    
Életkor: 5-18 éves korig, családi kata versenyszám (2-3-4 fős családi katacsapatok)
Versenykiírás, nevezés: www.sakurakarate.hu       
A karate ott lesz a 2020-as Tokiói Olimpiai Játékokon! Szombathely egyetlen olyan karate versenye, ahol a résztvevők Vas megyeiek és azok közül is a gyerek-és ifjúsági kezdő csoportok vannak preferálva, meghozva ezzel a gyerekek kedvét az olimpiai sporttá vált karate versenyszerű kipróbálásához. Ezenkívül szervezünk családi kategóriákat is, ahová várjuk azokat a családokat, ahol legalább két tag be tud mutatni egy közös formagyakorlatot.     
Az esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/319052781787537/

Bejgli lejáró túra a Kőszegi-hegységben   
2016. december 27. 10.00-15.00     
Kőszegi-hegység
Egy kis testedzés az ünnepek után.   Jó hangulatú túra Velemből Kőszegre, nem a megszokott útvonalon. A két ünnep között más egyesület nem szervez vezetett gyalogtúrát a Kőszegi-hegységben.
Az esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/268389640223224/ 

SAVARIA TENDENCY ART GROUP EGYESÜLET PROGRAMJAI

Kapcsolattartó: Erdei Zsuzsanna (06-30-916-7390, zsuart@t-online.hu)

2016. év zárókiállításai

A SAVARIA LIONS CLUB PROGRAMJA

Kapcsolattartó: Zsámboki Árpád (zsambokiarpad@gmail.com)

„A szeretet cselekszik…” – jótékonysági koncert          
Időpont:
2016. december 18. 17 óra      
Helyszín: Szombathely, Bartók-terem
A 25 éves Savaria Lions Club kiemelten támogatja a vakok és gyengén látók, valamint az élet “árnyékos” oldalán élőket, hátrányos helyzetűeket. Adománygyűjtő akciójuk közül kiemelkedik a karácsonyi jótékonysági koncert, a Fő-téri adventi pavilonunk működtetése, az ingyenes szemszűrő program. A Vas Megyei Szociális Intézetben szervezett szeretet-rendezvényünkön 300.000 Ft értékű ajándékot adnak át. A koncerten átadják saját klub elismeréseiket is. Céljuk, hogy jószolgálati közösségi tevékenységük még ismertebb legyen a város lakossága, illetve a rászorultak körében, a civil kurázsi cselekvőképességet példákkal bizonyítsák. A sajtótájékoztatón kiemelt jubileumi programjainkról is előzetes tájékoztatást szeretnénk adni. 

A KŐSZEGFALVI BARÁTI KÖR PROGRAMJA

Kapcsolattartó: Gyarmati Kálmán (gyarmatikalman@citromail.hu)


Jézuska várás
Időpont: 2016. december 24.          
Helyszín: Kőszegfalvi Klub
Karácsonyi játékok és vetítés várja a kicsiket, hogy otthon a szülők nyugodtan készülődhessenek az ünnepre.

SZOMBATHELY VÁROS FÚVÓSZENEKAR EGYESÜLET PROGRAMJA

Kapcsolattartó: Sümeg Andrea (06-30-301-6390, fuvoszenekar.szombathely@gmail.com)

Minősítő Koncert     
2016. december 10. 19.00    
Szombathely, Bartók-terem
A zenekar jelenleg nem rendelkezik minősítéssel. A minősítést a MAFUSZ bírái adják, elismert karmesterek, zenészek a koncerten. A zenekar két kategóriában is indul, koncert és show fúvószenekar címért, az elérhető legmagasabb C kategóriában. A koncert ingyenesen látogatható.
Az esemény a facebookon: https://www.facebook.com/events/1164833060263945/

MIRA ORIENT ART ALAPÍTVÁNY PROGRAMJA

Kapcsolattartó: Bangó Mária (30-907-9156, mira.hastanc@gmail.com)

Kórházi Angyaljárat            
2016. december 16. 13.00    
Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztálya
Immár hagyományosan, idén is látogatást tesz a MIRA Orient Art Alapítvány és a Savaria Legio „Angyaljárata” a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház gyermekosztályán. Karácsony előtt, december 16-án 13 órakor szaloncukorral, gyümölccsel, valamint a MOA Orientális Társulat gyermek korcsoportú versenyzőinek táncával is kedveskednek a kicsiknek. Az akcióhoz csatlakozik az Aranyhíd EGYMI sajátos nevelési igényű tanulói, akik meglepetés ajándékokkal, kulturális műsorral készülnek és igyekeznek mosolyt csalni azoknak a gyermekeknek az arcára, akik a karácsonyvárás időszakában távol vannak az otthonuktól.

„Add tovább!” akció
2016. december 18.  
Szombathelyi Advent 2016, Fő tér
“Add tovább!”akciójuk keretében adományokat gyűjtenek 2016. december 18-án a “Szombathelyi Advent 2016” keretében a Fő téren felállított egyik pavilonban, amely a civil szervezetek  számára kínál bemutatkozási lehetőséget. Amit gyűjtenek: játékok, könyvek ,tartós élelmiszerek, tisztító- és tisztálkodószerek.  Akiknek gyűjtik: halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek (elsődlegesen Aranyhíd EGYMI tanulói, azontúl szombathelyi vagy környéki intézmények gondozottjai). Akik segítségükre lesznek: 15:30 órakor Savaria Legio tagjaival találkozhatnak a gyerekek, akiket arra kértek, hogy hozzanak egy játékot magukkal, amit továbbadnak a segítségre szoruló gyerekeknek. 16:00 órától jósdával várnak mindenkit, Seprenyi Fanni a TV2 Asztro Világ műsorvezetője jósol. Az érdeklődők az Aranyhíd EGYMI tanulóival is találkozhatnak, akik dalcsokorral készülnek.

A SAVARIA TÁNCSPORT EGYESÜLET PROGRAMJA

Kapcsolattartó: Darázs Tímea (06-30-4865231, darazs.timea@freemail.hu)

Mesekarácsony
2016. december 18. 16 és 19 óra              
Agora Művelődési És Sportház
A SAVARIA TSE különleges karácsonyi gálaműsorra készül a Szent Márton év alkalmából. MESEKARÁCSONY címmel hirdették meg a táncos utazást a mesék birodalmába.  Egyrészt a csodák világát szeretnék a meséken keresztül közelebb vinni a nézőkhöz, másrészt szeretnék velük megszerettetni a társastánc “művészetét”. A műsorban 13 mese feldolgozását láthatja a tánc nyelvén a közönség, pl. láthatják, hogyan talál egymásra a Szépség és Szörnyeteg a csodálatos keringő dallamára. A koreográfiák a híres rajzfilmslágerek dallamaira készültek. December 18-án délután 16 órakor és 19 órakor várják a táncszerető közönséget.            
Az esemény a Facebookon: https://www.facebook.com/events/363699993962637/


A programajánló szakmai partnere a Vas Megyei Civil Információs Centrum.
A programajánló partnere a Rendezvények Szombathely.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + tizennyolc =