Kulcsár László, Mesterházy Attila, Keszei Balázs, Király Gergely és Balogh Lajos nevét érdemes megjegyeznünk, hiszen az öt térségben élő és kutató botanikus három évtizedes, gazdag munkája 272 védett növényt mutat be térképeken, fényképeken és leírásokban a Vas megye védett növényei című kötetben.

Vas megye védett növényeiről olyan hazai térségre vonatkozó tudományos ismeretterjesztő könyv jelent most meg, amely Magyarország növényvilágának tudományos igényű megismerése tekintetében – közel fél évezredes távlatból – az először és legjobban feltártak között vált ismertté. 

A Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum, az MTA Vas Megyei Tudományos Testülete, az ELTE SEK Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központja és a Szülőföld Könyvkiadó közös rendezvénye a Közösségek Hete keretében valósult meg.

A Szombathelyi Képtárban rendezett bemutatón megjelenteket Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke és Csapláros Andrea, a Savaria MHV Múzeum igazgatója köszöntötte. A bemutatót a Rózsabors Műhely műsora színesítette.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizennyolc + 10 =