Tegnap délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) 37. Országos Találkozó és Szakmai Konferenciát az AGORA Művelődési és Sportházban. Az ünnepségen részt vett Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere; Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke, valamint Parais István, az AGORA Szombathely Kulturális Központ igazgatója.

1
Fotó: Hornyák Emőke

Bődi Lívia, a Szombathelyi Szépítő Egyesület elnöke köszöntötte a találkozó résztvevőit.

2
Fotó: Hornyák Emőke

Dr. Melega Miklós, a Szombathelyi Szépítő Egyesület alelnöke; Dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere; Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke valamint Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója az ünnepélyes megnyitón.

3
Fotó: Korponay Balázs

Debrecenből, Rácalmásból, Pécsről, Mosonmagyaróvárról, Jászberényből és Hódmezővásárhelyről is érkeztek küldöttek, összesen közel kétszázan vesznek részt a háromnapos eszmecserén.

4
Fotó: Hornyák Emőke

Dr. Puskás Tivadar polgármester és Ráday Mihály elnök is örömének adott hangot a konferencia létrejöttének.

Fotó: Korponay Balázs
5
Fotó: Hornyák Emőke

Parais István, a kulturális központ igazgatója az AGORA szolgáltatásairól és működéséről szólt a küldötteknek.

6
Fotó: Hornyák Emőke

Dr. Melega Miklós, a Szombathelyi Szépítő Egyesület alelnöke egy prezentációval egybekötött előadáson keresztül mutatta be a konferencia alkalmából megújított és a Szülőföld Könyvkiadó gondozásában megjelent könyvet, amely a szervezet 1885 – 2015 közötti történetét mutatja be.

 

Videós, részletes beszámoló hamarosan!


Fotó: Hornyák Emőke

Fotó: Korponay Balázs

A Szombathelyi Szépítő Egyesület felkérésére készítette a H+ Média és Kulturális Egyesület és a hplusz.hu szerkesztősége.

Fotó: Hornyák Emőke, Korponay Balázs

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

egy × négy =