Sátory Károly, a 10. számú választókerület (amelybe beletartozik a Brenner-park és környéke) önkormányzati képviselője weboldalán írt arról, hogy milyen változások kerültek be a víztorony felújítási terveibe: eszerint az elbontásra ítélt KRESZ Parkot kiszolgáló épület megmarad és azt újítják fel; a helyére tervezett kétszintes épület funkciói pedig a toronyba kerülnek át.

A képviselő a weboldalán közzétett hírben azt is jelzi, hogy maradt az eredeti koncepció, miszerint a víztorony eredeti állapotát szeretnék visszaállítani és rekonstruálni. A változás a KRESZ Park épületét érinti legjobban: a mostani helyére egy kétszintes kölcsönzőépületet emeltek volna, ahová a raktár mellett kávézót, ajándékboltot és mosdót is terveztek. Ehelyett a mostani épületet újítják fel, és hagyják meg eredeti funkciójának; az oda tervezett előadóterem és kávézó a kiszolgálóhelyiségekkel együtt a víztoronyban kerülnek majd kialakításra. A földszinten a látogatókat fogadó helyiség és a kávézó lesz kialakítva, a tervezett, 40-50 fős befogadóképességű előadótermet pedig egy felsőbb szinten, külön lépcsőn lehet majd elérni.

FOTÓ – Sátory Károly önkormányzati képviselő köszönti az érdeklődőket egy tavalyi rendezvényen, amit a Víztorony – Kresz Park Kulturális és Sport Egyesület szervezett a víztoronynál.

Az első szintet az új tervek szerint is beüvegezik, ezáltal kiállítótérként, a kávézó zárt teraszaként, és egyben zárt kilátóként is üzemelhet majd ez az emelet.

FOTÓ – A víztorony földszintje egy 2018 márciusi fényképen

A körzet önkormányzati képviselője kiemelte, hogy a gyerekek örömére a játszótér is megújul, emellett a KRESZ Park útburkolatát is tervezik felújítani, egy másik pályázat illetve forrás segítségével.

Az új tervek részleteiről még egyeztetést folytatnak a Magyar Államkincstárral, ugyanakkor az már biztosnak látszik, hogy a víztorony felújítását idén, egyes hírek szerint már tavasszal megkezdik.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code