Pintér Gábor okleveles táj- és kertépítészmérnök is kapott idén Podmaniczky-díjat, amelyet Ráday Mihály, a Város- és Faluvédők Szövetségének elnöke adott át szombat este a szombathelyi Tóvendéglőben, a szervezet 37. országos találkozójának záróünnepségén.

Pintér Gábor diplomájának megszerzése óta tevékenyen részt vesz Szombathely szépítésében. Táj- és környezettervezői munkája során a települést és táji környezetét egymással kölcsönhatásban lévő, egymást kölcsönösen formáló egységes képződménynek tekinti.

Fotó: Korponay Balázs

Szívesen vállalja a meglévő leamortizálódott közösségi terek újra formálását eredményező részletesebb terveket, amelyeket – elfogadásukat követően – munkatársaival igényesen meg is valósít. Ötleteivel segíti az önkormányzatokat településeik zöldfelületi rendszerének fenntartásában, figyelemmel az időközben jelentkező fejlesztési igényeikkel kibővítve.

Fotó: Hornyák Emőke

A Szombathelyi Szépítő Egyesületnek 2007 februárja óta aktív egyesületi, majd elnökségi tagja. Tevékenyen részt vesz az egyesület munkájában. Javaslataival, szakvéleményezésével, a városi zöldterületek fejlesztésére irányuló önkéntes tervezőmunkájának felajánlásával az egyesület és a város érdekeit szolgálja. Szombathelyen napjainkban számos igényes kialakítású parkosított közterület viseli Pintér Gábor keze nyomát.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenhét + 11 =