A rossz állapotú közlekedési emléket a helyszínen fogják felújítani, és a Smidt Múzeum kertjében marad, emellett a múzeum kerítését is meghagyják – derül ki a Szombathelyi Televízió hét elején sugárzott Híradójából.

Az egyik utolsó szombathelyi villamoskocsi akkor került ismét előtérbe, amikor Dr. Puskás Tivadar polgármester egy május végi sajtótájékoztatón bejelentette: a tervek szerint a Berzsenyi tér felújítását követően, a villamoskocsit renovált állapotban a téren, a régi útvonalon helyezik el, autentikus környezetben.

A tervet a városi közélet és a média, valamint a civil szervezetek nagy érdeklődése fogadta, de többen ellenezték a javaslatot: ők azt hozták fel érvként, hogy ha a villamos ismét védtelen helyre kerül, nagyobb esély lesz arra, hogy megrongálják (régebben ezért is került a Smidt Múzeum kertjébe a vasútállomásról).

Júniusban a nyugat.hu azt írta, hogy a polgármester a portálnak azt nyilatkozta: feltehetőleg biztosan elkerül a villamos a múzeum kertjéből, és felmerült a múzeum kerítésének elbontása is, mint lehetőség, ezzel egy teret alkotott volna a Berzsenyi tér a Smidt Múzeum udvarával.

Július 4-én a Szombathelyi Televízió arról számolt be a Smidt Múzeum felújításáról szóló riportjában, hogy 

A villamos annyira rossz állapotban van már, hogy felújítani csak a helyszínen lehet, és a javítás után is a múzeum udvarán marad, ahogy – a korábbi sajtóhírekkel ellentétben – a műemlék kerítést sem bontják el. 

Így jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a villamoskocsit biztosan felújítják, és továbbra is a Smidt Múzeum kerítéssel körbekerített kertjében tudjuk majd megtekinteni a megújult járművet.

H+ összeállítás

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 4 =