Túllépte a 20 milliót Ferenc pápa követőinek száma a Twitteren

0
"Pope Francis South Korea 2014" by Korea.net / Korean Culture and Information Service (Photographer name). Licensed under CC BY-SA 2.0 via Wikimedia Commons - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Pope_Francis_South_Korea_2014.png#/media/File:Pope_Francis_South_Korea_2014.png

Már több mint húszmillióan követik a világon Ferenc pápa minden nap kilenc különböző nyelven írt Twitter-üzeneteit – közölte hétfőn a Vatikáni Rádió.

A @Pontifex nevű Twitter-fiókot a legtöbben, több mint 8,5 millióan spanyol nyelven olvassák. Angolul több mint 5,8 millió követője van, olaszul több mint 2,6 millió, portugálul több mint 1,3 millió. Ferenc pápa minden nap közölt 140 karakteres üzeneteit 407 ezren olvassák lengyelül, 364 ezren franciául, 340 ezren latinul, 257 ezren németül és 196 ezren arabul. Ferenc pápa üzeneteit összességében 135 országban olvassák.
A pápa 2013-as megválasztása óta több mint 500 üzenetet írt. Az üzenetek a pápa aznapi tanítását tartalmazzák, és legtöbbször a béke és a munka szavak szerepeltek bennük. Az egyházfő Twitter-üzeneteiből azonban az aktuális események sem hiányoznak: a pápa egysoros üzenetben üdvözölte tavaly nyáron a brazíliai labdarúgó világbajnokság kezdetét, és a Twitteren fejezte ki részvétét januárban a Charlie Hebdo francia szatirikus lap párizsi szerkesztősége elleni terroristatámadás miatt. A legtöbben azokat az üzeneteket osztották meg, amelyek Ferenc pápa idei Fülöp-szigeteki látogatása alatt jelentek meg.
A pápa nem követ semmilyen más Twitter-fiókot. Az egyházfő Twitter-fiókját még XVI. Benedek pápasága idején, 2012 decemberében indította el a Vatikán. Az üzeneteket külön vatikáni stáb szerkeszti a pápa nevében. A stábot 2012 óta a 33 éves Claudia Diaz-Ortiz, egy Oxfordban végzett marketing-szakértő vezeti.

MTI

 

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + öt =