Ha filmekről van szó, minden embernek teljesen más az ízlése. Van aki a sci-fit szereti, van aki a horrort és így tovább. Na de a sorozat az már más tészta. Egy sorozat vagy jó és mindenki szereti, vagy nem, és már az első évad után kaszát kap. Most összegyűjtöttem nektek az elmúlt pár év legsikeresebbjeit.

5Sherlock

Ki ne ismerné az Arthur Conan Doyle által kreált történetet, kedvenc nyomozópárosunkról?- tettem fel magamban a kérdést, mielőtt nekiugrottam a sorozatnak. Úgy voltam vele, hogy ez már egy lerágott csont és semmi újat nem tartogathat számomra, de hamar kiderült, hogy nagyon tévedtem. Mindamellett, hogy Benedict Cumberbatch a valaha volt egyik legjobb Sherlock, még a mellékszereplők is tökéletes színészi játékot hoznak. A történet szépen kidolgozott és mindig tartogat meglepetéseket. Az alapja viszont ugyanaz. Sherlock Holmes tanácsadó nyomozóként segíti a rendőrség munkáját, amellyel remgeteg rejtélyes ügyet oldanak meg. Állandó segítő társa, a volt katonaorvos Dr. John Watson (Martin Freeman), aki egyben a lakótársa is. Mindenkinek ajánlom a figyelmébe ezt az angol humorral megfűszerezett, zseniális feldolgozást!

4True Detective

Ez a sorozat engem már a szereplő gárdával teljesen levett a lábamról. Matthew McConaughey, Woody Harrelson, Rachel McAdams, és személyes kedvencem, Colin Farrell főszereplésével. Különlegessége, hogy ez egy antológiai sorozat, ami annyit tesz, hogy mindegyik évad más-más történetet dolgoz fel, amelynek középpomtjában mindig egy rejtélyes nyomozás áll. Számomra az első évad lehengerlő bemutatkozása után, a második kevésbé nyerte el a tetszésemet, mindezek ellenére, egy kitűnő szériáról beszélhetünk, amely biztosan leköti mindenkinek a figyelmét.

3Breaking Bad

Habár ennek a sorozatnak már 2013-ban vége lett, még mindig nem tudták letaszítani a dobogóról (véleményem szerint). Az alaptörténet korántsem mondható hétköznapinak. Középpontjában egy 50 éves kémiatanár áll (Bryan Cranston), aki megtudja, hogy súlyos beteg, ezért, hogy családjának megfelelő jövőt biztosítson sürgősen pénzt kell szereznie. Amihez nem tud mit tenni, mint átáll a “sötét oldalra” és drog gyártásba kezd egykori diákjával Jessevel (Aaron Paul). Rendkívül izgalmas sorozat, ami kifejezetten érdekes lehet a kémia iránt érdeklődők számára.

2Stranger Things, Game of Thrones

Ezt a kettőt, azért írtam egybe, mert habár vitathatatlan tény, hogy évek óta a sorozatok királya a Trónok Harca, 2019-ben búcsút kell vennünk tőle. Viszont a Netflix újdonságát még két évadra berendelték. George R R Martin könyvadaptációja kihívóra akadt?

Kezdjük az elején. A Stranger Things egy átlagos(nak tűnő) amerikai kisvárosban játszódik. Középpontjában egy kutató intézet áll, amellyel az emberek sok ideig nem is törődtek. Egészen egy furcsa, kopasz lány feltűnéséig, akinek jelenlétével megsokszorozódnak a városban a furcsa jelenségek. Az első ilyen eset a 12 éves Will Byers eltűnése volt, ami mélyen sújtja az összes lakót. Innen aztán nincs megállás, mindenki saját nyomozásba kezd bele, remélve, hogy élve megtalálják a kisfiút. Ám hamar rádöbbennek, hogy az egész mögött egy mindenkinél nagyobb “gonosz” áll. A kormány.

Főszereplőit egy csapat gyerek alkotja. Ennek hallatára a legtöbben csak nevetnek egyet és keresnek valami mást. Ezt nem ajánlom senkinek. A gyerekek korukat meghazudtolóan játsszák a szerepeiket. Nem szeretnék spoilerezni, ezért csak annyit mondok, hogy a sorozat nem véletlenül kapta ezt a címet. Tehát, ha valaki szereti a fantasy-kat, ráadásul él- hal a horrorokért, akkor ezt neki találták ki.

1Most térjünk át az első helyezettre.

A Trónok Harca idén adta le a 7. évadát, ami köztudottan nem az írótól származik, mivel a könyvet még mindig nem fejezte be.

Ha szabad egy személyes véleményt megejtenem, azt mondják, hogy mindent a csúcson kell abba hagyni. Ezt kellett volna tennie ennek a sorozatnak is.

Habár a 7.évad rengeteg izgalmat tartogatott, és várhatóan a 8. is hasonló lesz, ez már nem az az igazi Martin élmény amihez az évek alatt hozzászokhattunk. Mindezek ellenére nem véletlenül szerepel az első helyen. Kiszámíthatatlansága és a készítők lenyűgöző precizitása juttatta ide. A történet egy fiktív időben és helyen játszódik, melynek a neve: Westeros. Alapja, hogy 7 nagy nemesi “család” uralja ezt a földet, ami rendben is lenne. Ám váratlanul meghal a király, így megüresedik a trón. Innentől kezdve senki nem számítson egy a filmektől megszokott egyszerű kis háborúra, amely eldöntené a trónutódlás kérdését. Ez a sorozat ennél szövevényesebb, és ez ennek a varázsa, amit remélhetőleg az utolsó évadban sem fog elveszíteni.

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

három × kettő =