A Valentin-napi embertípusok három kategóriába sorolhatók: akad, aki imádja és már hetekkel korábban azon mélázik, mivel lephetné kedvesét; vele szemben van, aki rühelli és nem is érti, miért kell kijelölni egy napot a szerelmesek ünnepének.

Végül vannak azok, akik bár nem ellenzik kézzel-lábbal, de nem is hatja meg őket különösebben ez a nap. Ha nem a második tábort erősíted, és nem is szingliként a kanapédon ülve egy jókora bödön jégkrém társaságában tervezed eltölteni február 14-ét, akkor már biztosan megfordult a fejedben, hogy mivel és hol lephetnéd meg a párodat ezen a napon. Nagyon jónak hangzik a szív alakúra sütött pizza/torta/gofri/rántotta (hiszen melyik nőt nem lehetne étellel elcsábítani, arról nem is beszélve, hogy mind tudjuk: a férfiak szívéhez is a hasukon át vezet az út), na meg egy összebújós, csipetnyi humorral fűszerezett mozifilm is mindig jó választás. Ennek ellenére sokan esküsznek arra, hogy egy kirándulás sokkal jobban összehozza a párokat, hiszen ezekkel igazán ki lehet zökkenni a szürke hétköznapokból. Íme a top 5-ös helyszínlista Szombathelyen és környékén, amiket bátran felkereshettek – természetesen nemcsak Valentin-napon.

Kámoni arborétum

Fotó: Kámoni Arborétum

Klasszikus hely a vasi megyeszékhelyen a romantikázáshoz, hiszen ki ne andalogna szívesen a szerelmével a 27 hektáron elterülő botanikus kertben. A leglátványosabb tavasz végén – ekkor pompázik a rododendronok virágaitól – de egész évben látogatható Magyarország leggazdagabb fásszárú gyűjteménye is. Tórendszere tökéletesen megfér a különböző fenyők, babérok, juharok mellett, így a szemet gyönyörködtető látványon és a különböző fajok megismerésén túl a kikapcsolódás is garantált.

Dozmati Krisztina-kilátó

Az alig 230 fős aprófalu Szombathely határában igazi kis ékszerdoboz, főként a 2015-ben átadott kilátója miatt, amit két irányból is megközelíthetünk. Mivel idén Valetin-nap hétköznapra esik, lehet, hogy sokan csak munka után tudnak elszabadulni a kedvesükkel a világ zajától – de ne aggódjunk, a naplementét még elcsíphetjük itt. Ha nincs sok időnk, érdemes a szabadidőparktól jobbra haladni tovább autóval, amit aztán a hegy lábánál lerakhatunk. Innen kiépített sétaút vezet fel a kilátóhoz, ami már az alakjával is csalogatja a kirándulni vágyó embereket. Már maga a felfele vezető út is izgalmakat rejt, ugyanis a kelta fahoroszkóppal ismerkedhetünk meg közben. A születési dátumunk segítségével könnyen meglelhetjük a ránk vonatkozó fahoroszkópot, mely az adott jegy szerelmi életére is kitér. Extra tipp: olvasd fel a párodnak, ami rád vonatkozik, és kérd meg, hogy erősítse meg vagy akár cáfoljon rá azokra a tulajdonságokra, amik a druidák (kelta papok) szerint jellemzőek a veled egyidőben született emberekre.

Őrségi utakon

Fotó: orseg.info

Vas megye egyik legidillibb környéke az Őrség, mely dombjaival, erdőivel, szereivel és tájházaival azonnal belopja magát az emberek szívébe. Ha napközben érkeztek, jó ötlet lehet betérni a pityerszeri Népi Műemlékegyüttes területére, ahol megismerkedhettek a régi őrségi emberek hétköznapjaival, építészeti sajátosságaival, sőt fény derülhet arra is, hogy mi is az a bizonyos „tóka”, amely az egyik parasztház előtt áll. Ha erre nincs időtök, akkor vegyétek célba a helyi, autentikus konyhájával kulináris élvezetekre csábító Pajta Bisztrót. A szezonális, hetente változó étlap gazdag kínálatában mindenki megtalálja a fogára valót, hiszen a fine dining ételek mellett jól megférnek a helyi hajdinából, tökből vagy akár a környék erdőiből származó gombákból készült ételek. Egy biztos: ha ide betértek, felejthetetlen élményekben lesz részetek.

Belvárosi séta Kőszegen

Hazánk egyik leghangulatosabb kisvárosa az év bármely szakaszában a romantikát kedvelő párok ideális célpontja lehet, hiszen a nemzeti örökséggé nyilvánított védett belvárosába mindenki egyből beleszeret. A régi épületek közötti szűk utcácskákban kézen fogva sétálva elevenedhet meg előttünk Kőszeg történelme, mint például az 1532-es török ostrom. Apropó ostrom: ha már kellőképpen elfáradt a lábatok a sok gyaloglásban, térjetek be a Fő téren található Ibrahim Kávézó és Étterembe, mely a roham híres alakjáról, II. Szulejmán szultán fővezéréről kapta a nevét. A szűretlen, zaccos kávé kóstolására kiválóan alkalmas, keleties hangulatú helyszín, mely italt egyébként cukorral együtt főznek. Vajon ez a fajta kávé vagy a ti szerelmetek lehet édesebb?

„A kávénak olyan feketének kell lennie, mint a pokol, olyan erősnek, mint a halál és olyan édesnek, mint a szerelem”
(török közmondás)

Csónakázótó Szombathelyen

Nem készülhet szombathelyi top randihelyes lista a Csónakázótó nélkül, így természetesen a miénkből sem maradhat ki. Akár több kört is sétálhattok körülötte, miközben felidézhetitek az első randevútokat, a kezdeti bátortalan csókjaitok édes ízét, és jót nevethettek a közös élményeiteken. A nosztalgiát megszakítva akár a hídon is megállhattok egy közös lakat felhelyezésének erejéig: nincs is romantikusabb, mint szíved választottjával ekképp pecsételni meg a szerelmeteket.

A listánk természetesen szubjektivitáson alapul, a felsoroltakon kívül is rengeteg csodálatos hely várja a romantikázni vágyókat.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

19 − tizenkettő =