Igazán színvonalas és gazdag programmal várta a Herényi Virágútra érkezőket a Herényi Kulturális és Sportegyesület. Az idén jubiláló rendezvényen fellépett többek között az Apostol, Szekeres Adrienn, Nagy Jonathan, valamint több városi és megyei zenész és táncos is.

Az időjárás is kedvezett a két napos rendezvénynek, ahol egy kilométer hosszan számtalan kertészet árulta a szebbnél-szebb virágokat és növényeket. Három színpadon folyamatosan váltották egymást a különböző zenei és táncos formációk és műsorok. Idén debütált a Vas Megyei Civil Információs Centrum és a H+ Média és Kulturális Egyesület közös szervezésében a Herényi Civil Kavalkád, ahol több civil szervezetnek is módja volt bemutatnia tevékenységét. A Civil Kavalkáddal egy külön cikkben foglalkozunk majd.

A Herényi Virágút vasárnapi napján az érdeklődők elfogyaszthattak egy kávét Szily Nórával és Koczka Tibor alpolgármesterrel egy kellemes beszélgetés keretében, valamint meghallgathatták a Szent György templomban Szekeres Adrienn koncertjét is.

Képriport és rengeteg kép a 15. Herényi Virágútról:

A 15. Herényi Virágutat a 2017. április 29-i hétvégén rendezte meg Szombathely Herény városrészén a Herényi Kulturális és Sportegyesület.
A jubiláló rendezvény egyik újdonsága a Vas Megyei Civil Információs Centrum és a H+ Média és Kulturális Egyesület közös szervezésű Civil Kavalkád helyszíne volt a Béke téren, ahol civil szervezetek mutatkozhattak be, valamint a színpadon folyamatosan váltották egymást a különböző zenei és táncos produkciók. A képen a Dr. Bohóc Mosolyszolgálat, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség Szeretetszolgálatáért Alapítvány standja.
A virágút jó hangulatáért az utcazenészek is sokat tettek, többek közülük a Civil Kavalkád Színpadján is felléptek. A képen Bujtás Ervin.
A virágút jó hangulatáért az utcazenészek is sokat tettek, többek közülük a Civil Kavalkád Színpadján is felléptek. A képen Szabó Balázs “biozenész” és csapata.
A Vakok és Gyengénlátók Vas Megyei Egyesülete is részt vett az idei rendezvény új, civil helyszínén.
A Savaria Karnevál Civil Korzójáról ismert Bioritmus Zenekar utcazenészként és fellépőként is megjelent a Herényi Virágúton.
Horváth-Szováti György életmódtanácsadó-és terapeuta főzőbemutatója a Herényiek Házában.
Az Instant Infusion két alkalommal is fellépett a Civil Kavalkádon. (Péntek Ottó és Agg Ákos)
A tavalyi év után ismét koncertezett az ALTEF4, ezúttal a Hírlevél Plusz Színpadon hallgathatták meg őket az érdeklődők. (Nagy Nándor, Kocsis Márton)
Mint minden évben, idén is rengeteg virággal és növénnyel várták a kertészetek a látogatókat és egyben a leendő vásárlókat.

A Tulipán utcai téren idén is a búcsúé volt a főszerep: rengeteg játék várta a kisebbeket.
A Háklár banda is fellépett a Hírlevél Plusz Színpadon, ahol körülbelül egy háromnegyed órás, nagyon jó hangulatú koncertet adtak a közönségnek. (Háklár Attila, Háklár Dóri, Háklár Péter)
Vasárnap reggel 10 órakor kezdődött a rendezvény hivatalos megnyitója, amelyen többek között a Weöres Sándor Óvoda Csimpilimpi csoportja is közreműködött.
A rendezvényen részt vett Dr. Puskás Tivadar polgármester és felesége, valamint Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária önkormányzati képviselő, a Jogi és Társadalmi Kapcsolatok Bizottságának elnöke is. Balra mellette Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke.
A rendezvény háziasszonya Szily Nóra műsorvezető volt.
Szabó Tibor és Bálint Éva színművészek, a virágút díszvendégei
V. Németh Zsolt, környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár és Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke nyilatkozik a megnyitó utáni felvonuláson az M1 hírcsatornának.
Már hagyománnyá vált, hogy a kétnapos rendezvény idején virágvonat közlekedik a virágút teljes útvonalán – ez idén sem volt másképp.
Idén is segítették az érdeklődőket a Herényiek Háza munkatársai és önkéntesei a Németh László utcai téren lévő információs pavilonban.
A Dr. Pesovár Ernő A.M.I. tánccsoportjai is felléptek a Hírlevél Plusz Színpadán.
Egy kávé Szily Nórával – kellemes hangulatú beszélgetés a Herényiek Házában, a beszélgetőpartner Koczka Tibor alpolgármester, a körzet képviselője volt.
A MOA Orientális Tánccsoport fellépése a Civil Kavalkádon

Szekeres Adrienn teltházas koncertje a herényi Szent György templomban.

A Szombathelyi Kötélugrók is megjelentek a Hírlevél Plusz Színpadján.
Kiss Aletta Amaya hastáncos a Hírlevél Plusz Színpadon.
A budapesti Ördögszekér Akusztik lett az utcazenész verseny győztese – tájékoztatták lapunkat a szervezők.
A Hírlevél Plusz Színpadon láthatta a közönség Shamila hastánc bemutatóját is.
A Húrfúzió fellépése a Civil Kavalkádon.

FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ GALÉRIÁNKÉRT ÉS
TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTS
A HÍRLEVÉL PLUSZ FLICKR OLDALÁRA!

 

H+ összeállítás
Ignéczi Dóra, Németh Ingrid, Dala József, Korponay Balázs, Simon Ádám

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

húsz − tizenöt =