A klímaváltozás terén számos kérdést kell feltenni. Az aktuális klímavédelem, a globális felmelegedés, a következő generációk jövőjét alapvetően meghatározó kérdések, amelyeknek mindannyian érintettjei vagyunk.

Mitre Zoltán (kockázatelemző kutató geográfus) a kozmikus impulzusok földi klímára hatásáról tájékoztat, aki többek között a kozmikus és a földi környezet kölcsönhatását, kockázatait vizsgálja. Mi lehet ennek a háttere? Becsülhető a jövő? Milyen kockázatokra, veszélyekre kell felkészülni?

Bozzay Balázs a 10 millió fa – Közösségi összefogás a klíma védelmében tagja, akik először csak a barátaiknak címezve adtak hangot a klímaválsággal kapcsolatos aggodalmuknak és tettek javaslatot 10 millió fa elültetésére, ám rövid időn belül több mint 20 ezer fő csatlakozott a Facebook oldalhoz és megindult a kezdeményezés valós mozgalommá alakulása.

De valóban hattással vagyunk a klímaváltozásra faültetéssel?

Pék Tibor geofizikus, A /mitől vagy kitől?/ változó klíma című előadásában kifejti s érvekkel támasztja alá álláspontját, mely szerint a klímaváltozástól elsősorban nem a bolygónk, a Föld van veszélyben – hiszen annak felszínét korábban borította már jég és láva is – hanem maga az emberiség.

Időpont: 2020. február 27. (csütörtök) 17 óra
Helyszín: ŐrvidékHáz – Szombathely 11-es Huszár u. 40.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

négy × négy =