2019. február 7-én ismét benépesült a Berzsenyi Dániel Könyvtár földszinti előadóterme, egyetlen üres hely sem maradt a nézőtéren. A Bájoló 6. évadjának mostani vendége Fehér Renátó költő volt. A beszélgetést Boros Ferenc vezette.

Renátó 1989-ben született fiatal költő, 2007 óta publikál. Egyetemi tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karán végezte irodalom- és kultúratudomány szakon, majd 2014-től ugyanitt volt doktorandusz. A József Attila Kör tagja, valamint a 2017-től a Hévíz folyóirat munkatársa, majd 2018-tól a lap szerkesztője. 2017 augusztusa és 2018 augusztusa között a Litera.hu szerkesztője.

Első verseskötete 2014-ben jelent meg a Magvető Kiadónál Garázsmenet címmel, – amelyért Zelk Zoltán-díjat kapott – második verseskötete 2018-ban jelent meg Holtidény címmel, melyekből a költő két kérdés között olvasott is fel a közönségnek. Verseit angol, cseh, francia, lengyel, német, orosz, román és szlovák nyelvre is lefordították.

Az est végén Fehér Renátó két verseskötetét meg lehetett vásárolni, amit azonnal dedikált is az alkotó. A közönség nagy számú gratulációval illette a költőt, valamint az est házigazdáját Boros Ferencet is, a jól felépített beszélgetésért.

A képeket köszönjük a Berzsenyi Dániel Könyvtár munkatársának, Zleovszki Andrásnak. Az est hamarosan teljes egészében visszanézhető itt a Hírlevélplusz.hu-n!

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenhárom − 10 =