Az elmúlt hetekben kelt szárnyra a pletyka, hogy a régebben az Arborétum Herény SE fociedzéseinek és mérkőzéseinek is helyet adó, a Kámoni Arborétum területén található futballpályát felparcellázták, és elkezdték kiépíteni a közműveket. A szóbeszéd szerint erre a szombathelyi képviselőtestület adott engedélyt.

Mivel furcsállottuk, hogy az állami tulajdonban lévő arborétumi területről a városi közgyűlés döntött volna, és pont társasházakat építenének egy védelem alatt álló területre, megkérdeztük Németh Gábort, a NAIK ERTI Kámoni Arborétum igazgatóját, mi igaz a hírből.
 
Az igazgató elmondta, hogy bár ő is hallotta a híreket,
ebből egy szó nem igaz.
 
Az arborétum területén található focipálya fenntartását és gondozását évekkel ezelőtt az Arborétum Herény SE vállalta, egészen 2017-ig, amikor erről lemondva visszaadta a terület gondozását.
 
Ez a terület – ahogy a Kámoni Arborétum 27 hektáros területe – állami tulajdonban van, kezelője a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Erdészeti Tudományos Intézete. Országosan fokozottan védett terület lévén semmilyen formában nem lehet beépíteni, valamint az önkormányzatnak és a közgyűlésnek sincs jogköre az arborétum területére vonatkozólag.
 
 
Németh Gábor elmondta, hogy idén a pályát felszántják, rendbe teszik, és a jövőben agrárerdészeti kutatási célokat szolgál majd az egykor focistáknak helyet adó terület.
 
Valószínűleg egy másik, a közeli Farkas Károly utcában található focipályával téveszthették össze az arborétumi pályát az emberek, itt információink szerint valóban társasházak fognak épülni a közeljövőben.
Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

14 − tizenegy =