Tapsi Hapsi, Roger és a többiek: híres nyulak a tévéből

0

A húsvét közeledtével összegyűjtöttünk pár olyan nyulat, melyek sokak gyermekkorát végigkísérték. Tapsi Hapsi, Roger, Kockásfülű – csak hogy néhányat említsünk a listából.

Tapsi Hapsi

3840-22069

 Tapsi Hapsi
(forrás: magyarvagyok.com)

Először 1938-ban jelent meg a Warner Bros. rajzfilmfigurájaként. A Bolondos dallamok című rajzfilmsorozat kulcsfigurája, mára már szállóigévé vált mondata (“Mi a hézag, hapsikám?”) minden részben elhangzott.

Roger nyúl

Roger_nyúl_és_Eddie_Valiant

 Roger nyúl és Eddie (Bob Hoskins)
(forrás: wikipedia.hu)

A Roger nyúl a pácban című, három Oscar-díjat nyert, 1988-ban készült film főszereplője. A filmben rajzolt és élő szereplők közösen jelennek meg. A történet a negyvenes évek Hollywoodjában játszódik, és egy nyomozás történetét meséli el, melynek főszereplője Roger, és a magánnyomozó, Eddie. Érdekesség, hogy a filmben más filmstúdiók rajzfilmfigurái is megjelennek (Miki egér, Tapsi Hapsi).

Kockásfülű nyúl

pnsfn3dm09xdjdun7uh8

 A Kockásfülű nyúl
(forrás: datafilm.ucoz.hu)

A Pannónia Filmstúdió hetvenes években készített rajzfilmsorozatának főszereplője. A Kockásfülű nyúl egy varázslatos képességekkel felruházott figura: hosszú füleit propellerként is tudja használni, melyekkel repülni is tud. A felmerülő problémákat különleges képességeivel és belső tulajdonságaival oldja meg.
A sorozat nagy sikerrel futott, közel 90 országban került vetítésre. A kétezres évek elején a sorozatot DVD-n is kiadták, emellett több ajándéktárgy is készült a jellegzetes fülű nyúlról.

Bob és Bobek

BobABobekOnTV2

 Bob és Bobek
(forrás: wikipédia.hu)

A csehszlovák rajzfilmsorozat két főszereplője, akik egy cilinderben laknak. A sorozatot a hetvenes évek végén kezdték forgatni, és 91 rész készült belőle.

A gyilkos nyúl

406

 A gyilkos nyúl
(forrás: anyulurege.hu)

És nem szabad megfeledkezni a Monty Python Gyalog Galopp című filmjében megjelenő gyilkos nyusziról sem. A történetben a Szent Grált kereső lovagokat megtámadja egy vérszomjas nyúl. A filmet 1974-ben mutatták be, és a Brian élete mellett azóta is az angol humor egyik jellegzetességeként tartják számon.

A Wikipédia szócikkei alapján

Facebook