Szombathelyről 140 önkéntes indul segíteni Győr-Moson-Sopron megyébe

0

[label type=”label” style=”important” title=”ÁRVÍZ”] Három autóbusszal és két kisbusszal indulnak Győr-Moson-Sopron megyébe szerda délután szombathelyi önkéntesek, hogy segítséget nyújtsanak azokon az árvíz által veszélyeztetett településeken – közölte Marton Zsolt (Fidesz),Szombathely alpolgármestere az MTI érdeklődésére.

Tájékoztatása szerint a vasi megyeszékhelyről összesen 140 ember indul útnak, őket nyolc helyről toborozták. Az önkéntesek aszombathelyi polgármesteri hivatal, a helyi közterület-felügyelet, a távhőszolgáltató, a Haladás Vasutas Sportegyesület, a Haladás labdarúgó-csapata, az Illés Akadémia, a Szombathelyi Vagyonhasznosító Zrt. és a Vasivíz Zrt. munkatársai.
Az önkéntesek a homokzsákok töltésében, az árvíz miatt kiürített területek őrzésében, az értékek kimenekítésében tudnak segíteni, munkájukat a katasztrófavédelem irányításával és szervezésében végzik – tette hozzá.
Az alpolgármester elmondta, Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere kedden telefonon ajánlotta fel az önkormányzat segítségét Borkai Zsoltnak (Fidesz-KDNP), Győr polgármesterének.
Gaál Róbert, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője elmondta, 15 szakember áll készenlétben, hogy szükség esetén az árvízhez vonuljon. Emellett számba vették azokat az anyagokat és eszközöket is, amelyek szintén átcsoportosíthatók a védekezés segítésére.
Hozzátette még, hogy kollégái közül 52-t már kedden átvezényeltek Győr-Moson-Sopron megyébe. Főleg gátőrök és a vízméréshez, irányításhoz értő szakemberek vannak közöttük.

[icon name=”icon-info-sign”] MTI

[icon name=”icon-picture”] A nap árvízi önkéntese Gergő, aki kerekesszékből segítette 4 órán át a homokzsákok töltését és csak a ránk szakadó eső tudta leparancsolni a gátról. | Kép: Suhanj! Alapítvány

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − nyolc =