Két fiatal táncos, Kiss Aletta Amaya és Pete Liliána Lilith budapesti táncfesztiválok és gálaestek rendszeres vendégei. Képes beszámoló a fővárosból.

Jó közösség, színvonalas táncok, művészi kibontakozás – többek között ezen okokból szeretik a szombathelyi lányok a fővárosi hastáncéletet, melynek, most már állíthatjuk, rendszeres szereplői.

Balra Stúber Gyöngyi, több nemzetközi táncfesztivál győztese, mellette Aletta, balra pedig Lili, a szombathelyi táncosok (Fotó: Izer Nándor)

Lili Szombathelyen élő szólótáncos, aki többször táncolt már Budapesten az elmúlt évben, Aletta szombathelyi származású, jelenleg Budapesten élő táncosnő, aki szóló karrierje mellett Székely Maya nemzetközi hírű mestertanár fellépőcsoportjának, a Ya Amar Dance Company-nek is tagja, mellyel nagy örömmel táncol minden alkalommal.

A lányok nemrég a törzsi fúziós stílus feltörekvő csillagának, Tóth Rékának legújabb estjén, a Négy elem hafla címet viselő rendezvényen léptek fel.

 

Tóth Réka, az esemény szervezője (Fotó: Székely Maya)

A hafla (összejövetel zenével, örömtánccal) helyszínéül a fővárosi diákélet egyre kedveltebb bárja, a Ráday utcai Közgarden szolgált, ami remek hangulatával és segítőkész csapatával (na meg persze tágas öltözőjével) azonnal belopta magát a táncosok szívébe.

Bár a technika ördöge nem kímélte a szervezőket, ők könnyedén vették az akadályt, így a tervezett időben vehette kezdetét a rendezvény. A stílusok sokszínűsége mellett (a fő vonalat a törzsi fúziós és az amerikai törzsi stílus adta, ám ezek mellett a hastánc számtalan izgalmas szegmensébe kaptak betekintést a nézők a folklórtól a klasszikuson át a latin-orientálig) egy közös pontja minden produkciónak volt: a magas színvonal, melyre az est szervezője a fellépők meghívásakor oly nagy figyelmet fordít.

Öröm volt látni és hallani, ahogy a táncosok támogatták, megtapsolták egymást és elismerően összenéztek egy-egy kreatív kombináció, vagy szépen kivitelezett mozdulat láttán.

Kiss Aletta Amaya (Fotó: Székely Maya)

A szombathelyi lányok, Lili és Aletta már az öltözőben is egymás mellett kerestek helyet, keresztbe tett ujjakkal izgulták végig egymás táncait, majd megkönnyebbülten nevetve cserélték vissza a kölcsönadott biztosítótűket.

Pete Liliána Lilith (Fotó: Székely Maya)

Bár a babona szerint a tű elszúrja a barátságot, hastáncosok közt azt tartják, ha a kosztümöt biztonságban érzik tőle, akkor a barátságot is összetartja.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a lányok a fellépés izgalmai után másnap újra találkoztak, immár civilben, hogy kikapcsolódjanak és megbeszéljék előző esti élményeiket, mielőtt újra belevetik magukat a táncos tevékenykedésbe – hiszen számukra nincs is ennél nagyobb öröm.

Lili és Aletta egy budapesti parkban (Fotó: Pete Liliána)

H+ összeállítás

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

2 × kettő =