A szombathelyi Cafe Frei programjai (2015. február)

0

A szombathelyi Cafe Frei kávéház 2015.  februári programjai.

 

Színházszerda – Aktuális
Mint minden évben színház mellé Színházszerda: feketén két cukorral. A beszélgetés-sorozat keretében idén – ahogy az előző évadban már megszokhatták – kétféle program, kéthetente váltja egymást a Cafe Frei pódiumán. Egyik alkalommal a Weöres Sándor Színház aktuális bemutatója kapcsán beszélgetünk a produkcióban közreműködő vendégeinkkel, két héttel később pedig Kálmánchelyi Zoltán és Vass Szilárd lesznek a délután házigazdái és ígérnek felhőtlen szórakozást Szombathelyi aktuális – a’ la carte Zoli&Sziszi című, mindig megújuló műsorukkal.

Időpontok:

  • 2015. február 4. (szerda), 17 óra
    WSSZ aktuális – Vendég: Béres Attila rendezővel beszélget Bajomi Nagy György színész a Vitéz Mihály című darab ősbemutatójáról.
  • 2015.február 22. (szerda), 17 óra
    WSSZ aktuális – Vendég: Czukor Balázs rendezővel beszélget Csonka Szilvia színésznő és Bajomi Nagy György színész a Hamlet című darabról.

Kalandor-Kör
2015. február 9. hétfő 18 óra
Alaszkától Indokínáig Szőnye Péterrel – avagy, ha a kalandparkos kalandozik…
Egy profi kalandorral lesz dolga Grünwald Zsoltnak a Kalandor-kör házigazdásának Szőnye Péter– hivatásos „kalandparkos” lesz február kalandora a Cafe Frei Szombathely színpadán. Ő az az ember, aki álmodozott, és álmait valóssággá kovácsolta – ezen a golyóbison, Alaszkától egészen Indokínáig. Arról hogy „holdvirágos éjszakán, miről álmodik a lány” biztosan nem lesz szó, azonban Szőnye Péterről sok mindent megtudhatunk. Számára ugyanis az utazás inkább eszköz, mint cél! Február 9-én hétfőn este 18 órától a Cafe Frei Szombathelyben

Kiállítás
„ABLAK” – Szendiszűcs István kiállítása
Megnyitó: 2015. február 16. 18 óra
Különös fantáziavilágra nyit ablakot Szendiszűcs István. Egy világra, amely telis-tele van színes léggömbökkel, tündérszerű női alakokkal, tarka bútorokkal, magányos játékmackókkal. (És persze macskákkal.) A keramikusként indult szombathelyi művész képein megjelennek élete kísérői: hol egy hollóval, hol egy rókával osztja meg mindennapjait. (És persze macskákkal.) Fúr-farag, fest, fotózik, és a képalkotáshoz a számítógépet is felhasználva, saját munkáit újra meg újra átértelmezve villantja fel édes-bús mesevilágának szeleteit. Monitoron született alteregója Redman, a piros ruhát és micisapkát viselő képregényfigura, akivel görbe tükröt tart a vidéki művészlétnek, a hétköznapok kalandjainak. (És persze a macskáknak.)

A kiállítást megnyitja: Rózsa Melinda, újságíró
Megtekinthető: 2015. március 15-ig

BÓBITA JÁTSZÓHÁZ KICSIKNEK, NAGYOKNAK
A 2013-14-es évhez hasonlóan, ismét a Bóbita Belvárosi Játékbolt és Fejlesztő Központ munkatársait hívtuk segítségül a gyermekek szórakoztatására. Játékmestereik kéthetente vasárnap délelőtt szórakoztatják a kicsiket, fejlesztik a nagyokat, mutatnak be új játékfajtákat, mindezt úgy, hogy közben szüleik nyugodtan megihassanak egy kávét, vagy bekapcsolódjanak a játékba.
A gyermekek fejlesztő játékokat próbálhatnak ki, kézműveskedhetnek, önfeledten játszhatnak.
Mottónk: Légy kreatív! Fedezd fel önmagad és környezeted! Fejleszd képességeid és tudásod!

Időpontok:

  • 2015. február 8. 10 óra
    2015. február 22. 10 óra

[divider]

rendezvenyszhely

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

húsz − 5 =