Szent Márton nyomdokain négyszázötven német zarándok érkezett Szombathelyre

0

Négyszázötven zarándok érkezett csütörtökön Szombathelyre, Szent Márton szülővárosába a németországi rottenburg-stuttgarti egyházmegyéből. A küldöttséget Gebhard Fürst stuttgarti megyéspüspök vezeti.

A zarándokok a Szent Márton-útvonal magyarországi szakaszát követve a Vas megyei Gyöngyösfalutól és Herénytől indulva gyalogosan érkeztek a Szent Márton-templomba, ahol a születési kápolnában a szent ereklyéje előtt imádkoztak.
Ezt követően felkeresték a Szent Márton látogatóközpontot, végül pedig a székesegyházban részt vettek a Veres András szombathelyi megyéspüspök által celebrált német nyelvű szentmisén.
A szombathelyi és a rottenburgi egyházmegyének is Szent Márton a védőszentje, Vas megye és a németországi Baden-Württemberg tartomány pedig évtizedek óta ápol egymással testvérmegyei kapcsolatokat.
A zarándokok pénteken megtekintik a szombathelyi skanzent, majd a város főterén bekapcsolódnak az Európa 27 országában egy időben zajló Quadrille Táncfesztivál szombathelyi eseményeibe, végül az Agóra Művelődési és Sportházban köszöntik őket.

[icon name=”icon-info-sign”] MTI

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

öt × három =