A sportpályától a stadionig: dokumentumkiállítás a Berzsenyi Könyvtárban

0

A sportpályától a stadionig címmel nyílt időszaki kiállítás a Berzsenyi Dániel Könyvtár II. emeleti olvasótermében 2017. október 6-án. A tárlat a Haladás sportkomplexum építésének történetét követi végig 1922-től 2017-ig fényképek és egyéb dokumentumok (aprónyomtatványok, sajtóközlemények) bemutatásával.

2017 jelentős év a szombathelyi sportolóknak és sportrajongóknak: átadásra kerül az UEFA IV. kategóriájú labdarúgó stadion és az új multifunkcionális sportcsarnok a Rohonci úti sporttelepen. Az esemény apropóján született meg az ötlet, hogy készítsünk egy tárlatot, amely a sportlétesítmény közel 100 évének legfőbb mozzanatait tárja a látogatók elé. A nyolc keretnyi anyagban az érdeklődők többek között olvashatnak a sportpálya 1922-es megnyitásáról, megtalálják a tribün 1970-es évekbeli átadásának meghívóját és láthatnak fotókat az új sportkomplexum tervezéséről és építéséről.

A kamarakiállítás a (Sz)épülő Szombathely címmel most indult sorozat első darabja, amelynek célja, hogy bemutatásra kerüljenek a város újjáépülő köztereinek, épületeinek egykori és mai formái.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

öt × öt =