Sikeres jótékonysági koncerttel zárták az évet a szombathelyi fúvósok (videós összefoglaló)

0

Szombathely Város Fúvószenekara tizenötödik alkalommal rendezte meg év végi jótékonysági koncertjét. A zenekar idén az Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központ Napház Alapítványának ajánlotta fel a közel 230 000 forintos adományt, amely a koncert időtartama, azaz mindössze két óra alatt gyűlt össze.

A zenekar repertoárjában a nyitányok mellett helyet kaptak a modernebb, valamint a karácsonyi művek is. Valamint elhangzott két szóló műsorszám is az est folyamán (a szólisták: Sárközi Viktória és Szentgyörgyvári Tibor), melyet szinte teltház követett végig.
Berkes Marianna, az Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központ Napház Alapítványának elnökasszonya beszédjében röviden bemutatta a szervezet tevékenységét, majd megköszönte a fúvószenekar segítségét.

A koncert közreműködött az egyesített kórus, melyet az Erkel és Szent Márton kórusok tagjai alkottak.

Több jubiláló zenészt is köszöntöttek, így Katona Attila, Lukács József, Sümeg Andrea, Szabó Bence és Szabó Soma ötéves; Dugonics Katalin és Nagy Gyula tízéves, Kovács Gábor tizenötéves, valamint Antal Mihály negyvenéves zenekari tagságért vehette át az emléklapot Trajbár Balázs elnöktől és Pávé Kálmán alelnöktől. Az emléklapok átadása után az újonann érkezett tagokat mutatták be, valamint köszönetet mondtak Szabó Krisztián Béla Pascalnak, aki hét éven át, egészen idén augusztusig látta el a zenekar művészeti vezetői feladatait.

A Fúvósmuzsikáért Alapítvány idén két fiatal zenészt tudott támogatni – jelentette be Bődi Lívia, az alapítvány elnöke, aki Ostyola Dezső alelnökkel adta át az oklevelet és jutalmat Sárközi Viktóriának és Horváth Kittinek.

Az program végén az elnök a zenekar nevében megköszönte Tóth Máté karnagyi munkáját, s a műsor karácsonyi válogatással és egy vérbeli indulóval zárult.

Az év végi jótékonysági koncert sikerességéről Trajbár Balázs, Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület elnöke is beszámolt a szerkesztőségünkbe küldött közleményében:

Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület 2014. december 20-án jótékonysági koncertet adott, mely koncerten befolyt adomány összegét az Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központ Napház Alapítványának ajánlottuk fel.
A befolyt adomány összege 223 985 Ft és 10 euró.

Egyesületünk 2014. október végén kereste meg a Napház Alapítvány elnök asszonyát, hogy az év végi jótékonysági koncertünkön az alapítványt szeretnénk támogatni (talán elsők voltunk a megkeresésben).

Az egyesületünk jó pár kiemelt rendezvénye közül az egyik legfontosabb az 1999 óta megrendezésre kerülő év végi jótékonysági koncert. Egyesületünk ezen koncertek költségét önerőből fedezi.

Ezúton szeretném megköszöni mindazoknak, akik ott voltak és támogatták  kezdeményezésünket.

Trajbár Balázs
elnök

A koncertről készült teljes képgaléria ide kattintva érhető el!

H+ összeállítás

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizennégy − kilenc =