Sikeres évet zárnak a szombathelyi fúvósok

0

Szombathely Város Fúvószenekara 31 fellépésével és koncertjével 2014-ben is bebizonyította, hogy igény és szükség van a fúvószenére. A Hírlevél Plusz saját és a fúvószenekari archívum segítségével röviden összefoglalja az idei évet.

2014 elején Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület és a Hírlevél Plusz együttműködésének köszönhetően a hírportálon elindult a zenekar rovata, melyben az év során Trajbár Balázs elnök, Pávé Kálmán tiszteletbeli elnök és Szabó Soma mellett Trajbár Nikoletta, Tóth Máté és Eisner Péter vezetőségi tagokat mutattunk be.

A 2014-es fúvósbál (H+ archív)

 

Februárban már második alkalommal került megrendezésre a fúvósbál, ismételten nagy sikerrel.

Trajbár Balázs elnöktől megtudtuk, hogy 2015-ben ismét lesz bál, mégpedig február 14-én.

A zenekar több éves hagyományainak megfelelően részt vett a március 15-i ünnepségen, valamint áprilisban a Herényi Virágúton is. Szintén áprilisban vendégszerepeltek a fúvósok a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar koncertjén a Bartók teremben.

0531113Májusban amellett, hogy a zenekar részt vett a retró majálison, stramli zenét adott, és közreműködött a tánc világnapi programokon, új kezdeményezésként magyaros estet rendezett a Bartók teremben.

IMG_1376

Nyáron több helyen, például Ajkán és Sárváron is vendég szerepeltek a szombathelyi fúvósok, ám az igazi nagy durranás az augusztus elején általuk, immáron 14. alkalommal megrendezett nemzetközi fúvósfesztivál volt, ahol több dunántúli város mellett osztrák és német zenekar is képviseltette magát. A fúvósfesztivállal egyidőben a zenekart segítő Fúvósmuzsikáért Alapítvány kiállítást szervezett a Vasi Megyei Levéltárban. A kiállításról valamint a fúvósfesztiválról hírportálunk is beszámolt, emellett YouTube csatornánkon megtekinthető a fesztivál összes, közel 600 percnyi koncertfelvétele is.

2007-től – 2014 augusztusáig Szabó Krisztián Béla Pascal, 2014. szeptember 1-jétől pedig Tóth Máté a zenekar művészeti vezetője.

A nyár végén megrendezett Savaria Történelmi Karneválon is részt vett a zenekar, amely több őszi fellépése után 2014. december 20-án megrendezte év végi, jótékonysági koncertjét, ahol a koncert mindössze kétórás időtartama alatt közel 230 ezer forint adományt gyűjtött, amit az Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központ Napház Alapítványának ajánlottak fel. A koncert délelőttjén a Fúvósmuzsikáért Alapítvány a zenekar közreműködésével fúvósmatinét szervezett, amelyen közel százan, többségében Aranyhíd Nevelési és Oktatási Központ tanulói vettek részt.

P1270388

A december 20-i eseményekről készült videós és képes összefoglalókból a két szervezet együttműködésével a Hírlevél Plusz Fúvóskarácsony címmel maratoni összeállítást készített.

» Készítette a Szombathely Város Fúvószenekar Egyesület és a Fúvósmuzsikáért Alapítvány közreműködésével a Hírlevél Plusz.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

egy × öt =