Savaria Szálló centenáriuma (Berzsenyi Könyvtár/2014.11.05./17:00)

0

A Berzsenyi Dániel Könyvtár és a Vasi Múzeumbarát Egylet 2014. november 5-én kerekasztal-beszélgetést és kiállításmegnyitót tart a Savaria Szálló 100 éves évfordulója alkalmából.

Van egy jó sztorim a Savaria Szállóról címmel kerekasztal-beszélgetésre, ill. Minden, ami Nagyszálló : 100 év története képekben elmesélve címmel centenáriumi tárlatra várjuk Önöket!

A beszélgetés résztvevői lesznek: Horváth József helytörténész, Sellyei Gábor belsőépítész, Pass Erzsébet egykori recepciós, Koós Antal és Kenesei János pincérek, Őri Dezső egykori szállodaigazgató és Kőrössy Tamás zenész, a Szórakoztató Zenészek vasi szervezetének titkára.

Horváth József a Kovács családról, a szálloda építéséről, átadásáról, 1910-es, 1920-as évekbeli történetéről, az itt történt „bűnesetről”, míg Sellyei Gábor belsőépítész az épület felújításról beszél majd az érdeklődőknek. A többi résztvevő – a szálloda egykori munkatársaként – érdekes, humoros történeteket fog megosztani a hallgatósággal a szállodai élettel, az egykori szolgáltatásokkal, vendégekkel kapcsolatban. Mivel különböző munkakörben és eltérő időben dolgoztak a szállodában, így segítségükkel egy kis időutazáson vehetnek majd részt az 1940-es évektől a 2005-ös bezárásig. A beszélgetésnek azt a címet adtuk, hogy Van egy jó sztorim a Savaria Szállóról. Mivel a résztvevők ismerik egymást, így igazi kávéházi hangulat várható, egy könnyed este, amelyen csak a szépre emlékezünk. Az esemény moderátora Spiegler Tibor helytörténeti gyűjtő lesz. A beszélgetésbe természetesen be lehet majd kapcsolódni személyes emlékek felidézésével.

SSz_plakat

A szállodai történetek felelevenítése után meg lehet nézni a centenáriumi tárlatot. Az Önök által behozott fotókból, a társintézmények és a könyvtár helyismereti gyűjteményében megtalálható aprónyomtatványokból, plakátokból, iratokból, újságcikkekből összeállított kiállítás november végéig lesz megtekinthető. Az elmúlt 100 évet részletesen bemutatni lehetetlen, nem is célunk, de felvázolható az épület története és be lehet mutatni, mennyire sokszínű kulturális és társadalmi élet folyt a falak között, természetesen itt is csak válogatva a szállodához kötődő sok-sok rendezvény között.

Berzsenyi Dániel Könyvtár, Vasi Múzeumbarát Egylet

[divider]

rendezvenyszhely

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tíz + 16 =