Rekordmennyiségű élelmiszer gyűlt össze

  0

  Közel 55 ezer kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Vöröskereszt háromnapos élelmiszergyűjtése során. Az adományokból több mint tízezer családnak lehet szebb a Karácsonya. A legtöbben Egerben adományoztak – írja a Magyar Vöröskereszt weboldalán.

  Kiváló eredménnyel zárult a Magyar Vöröskereszt élelmiszergyűjtő akciója. A Magyar Vöröskereszt önkéntesei december 5-én, 6-án és 7-én 10-18 óra között várták a vásárlók felajánlásait a Tesco áruházaiban. Az országos akció keretében 118 hipermarket áruházban, több mint kétezer önkéntes és 200 munkatárs fogadta a tartós élelmiszereket.

  A három nap alatt rekord mennyiségű, 54.460 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze. A legtöbb adomány Egerben került a kosarakba, az egriek három nap alatt 1562 kilogramm élelmiszerrel járultak hozzá a gyűjtéshez, őket Budapest – Fogarasi út (1520 kg), Vecsés (1325 kg), Dunaharaszti (1324 kg), Keszthely (1274 kg) követi, de a Veszprém megyei Tapolcán is nagy volt az adakozási kedv, ott 1190 kilogramm tartós élelmiszert ajánlottak fel a vásárolók a rászoruló családoknak.

  Az összegyűlt adományokat a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeti juttatják el a legrászorultabbaknak még Karácsony előtt. Köszönjük minden adományozónak, hogy részt vett adománygyűjtésünkben és ezzel több mint tízezer nehéz helyzetben lévő családnak segíthetünk.

  voroskereszt.hu
  Kép:
  Csordás Ádám

  Facebook

  Szólj hozzá!

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  *

  code

  1 + 5 =