Zsúfolásig megtelt a Bartók terem szombaton este a Szombathelyi Ifjúsági Fúvószenekar „Vendégjáték fúvósokkal” elnevezésű koncert sorozatának újabb előadásán.

Az évenként megrendezésre kerül koncertre a házigazda fúvószenekar egy másik fúvószenekart hív vendégül. Idén a 2013-ban már egyszer vendégként fellépő Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar volt a meghívott zenekar.
A koncert témaköre a rajzfilmzenék köré épült.

Elsőként a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar lépett a színpadra, vezényelt Janászek Ferenc. A zenekar az Oregon, a Szépség és a szörnyeteg, az Oroszlánkirály és a Tarzan filmek zenéjét hozta a közönség elé, előadásukat vastaps kísérte. A tavalyi 15 éves jubileum alkalmából rekordkísérletre készült a zenekar, arra a feladatra vállalkoztak, hogy ezer ember énekeljen együtt fúvószenekari kísérettel. Táplánszentkereszten április 30-án a kísérlet sikerült, 1596-an énekeltek együtt a sportpályán. 

Janászek Ferenc, a Táplánszentkereszti Apáczai Csere János Általános Iskola ének-zene tanára, a Táplánszentkereszti Ifjúsági Fúvószenekar karnagya, 2017. augusztus 20-án Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesült több évtizedes zenepedagógusi munkája, valamint fáradhatatlan közösségépítő tevékenységéért.

A szünetet követően a szombathelyiek vették birtokba a színpadot, vezényelt Mészáros Balázs. A két karnagy több évtizedes ismeretséget tudhat maga mögött. A szombathelyi fúvószenekar részéről felmerült egy közös zenei tábor szervezése is, a kapcsolat erősítése
és a zenészek barátságnak elmélyítésére. A házigazda fúvószenekar műsorát is vastapssal jutalmazták a fúvószene kedvelők. Többek között Maja a méhecske, Aladdin, a Jégkirálynő filmek dallamait is hallhatta a közönség.

Természetesen a ráadás számok sem maradtak el, újabb örömet szerezve a zenekedvelőknek.

Bődi Lívia
Fotó: Czirók Dániel

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizennégy − 1 =