Ahogy arról már két éve beszámoltunk, a Sztalker Csoport kezdeményezésére először Budapesten találkozhattunk italautomatákhoz hasonló, zsebkönyv méretű klasszikus- ill. kortárs irodalmi műveket tartalmazó automatákkal. Az olvasásnépszerűsítő kezdeményezés azóta is töretlen, egyre több vidéki városba telepítettek már automatákat; nagy rajongótábor, közösség épült a mozgalom mögé az elmúlt években.

Múlt hét végén a szombathelyi Interspar hipermarketben* több szemfüles könyvmoly felfedezhette az automatát, amit már nagyon vártunk.

A Poket közleménye szerint Győr, Sopron és Ferihegy is velünk együtt bővült ezzel a lehetőséggel.

POKET zsebkönyvek

Poket napi vers József Attila Az Isten itt állt a hátam mögött … s én megkerültem érte a világot …………………………………………… …………………………………………… Négykézláb másztam. Álló Istenem lenézett rám és nem emelt föl engem. Ez a szabadság adta értenem, hogy lesz még erő, lábra állni, bennem. Úgy segített, hogy nem segíthetett.

Az automatában egységesen, 1000 Ft-os áron juthatunk olyan klasszikusokhoz mint például Szerb Antaltól Utas és holdvilág, Szabó Magda Az őz c. regénye, de olyan friss művekhez is mint David Sax – Az analóg bosszúja c. könyve, ami most először jelent meg magyar fordításban a Sztalker Csoportnak köszönhetően. Érdemes végigböngészni a címeket – izgalmas, sokszínű a kínálat. Márciustól a kisebbekre is gondoltak – Bosnyák Viktória Tündérboszorkánya jelent meg zsebkönyv méretben.

* Szombathely, Újvilág utca. Az automata a bolt közepén, a DM-el szemben található 😉

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 9 =