Példás összefogás eredménye a megújulás: felújították a szombathelyi falfestményt

0

Tegnap délelőtt sajtótájékoztató keretén belül adták át a VAOSZ udvarban található, felújított falfestményt és a tájékoztató táblákat.

A falfestmény felújítását Dr. Puskás Tivadar SZMJV Polgármesterének pénzügyi támogatásával, a táblákat pedig dr. Takátsné dr. Tenki Mária belvárosi képviselő 500 000 Ft értékű felajánlásával újították meg.

Szombathely legrégibb és legpatinásabb egyesülete volt az összefogás fő mozgatórugója.

Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária belvárosi képviselő, Dr. Puskás Tivadar polgármester
Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária belvárosi képviselő, Dr. Puskás Tivadar polgármester

A Szombathelyi Szépítő Egyesület a tavalyi évben ünnepelte megalakulásának 130 éves jubileumát. 2015-ben a belváros képviselője Dr. Takátsné dr. Tenki Mária kérte fel az egyesületet arra, hogy a VAOSZ udvarban a millenniumi falfreskó szomszédságában található információs táblák felújítási munkálatait szervezze meg.

Navratil Ferenc művész úr, aki 2000-ben is megálmodója volt a freskónak és a tábláknak, nagyon szívesen fogadta el az egyesület elnökének felkérését a munka elvégzésére.

IMG_4129

A Hefele Iskolával az egyesületnek már két éves együttműködése van, így adott volt, hogy a munkálatokba a szakoktatókon kívül a gyerekek is bevonásra kerüljenek.

A munkában résztvevők felkérése és az egyeztetések már december végén befejeződtek, így januárban elkezdődhetek a munkálatok, mely  során az egyesület elnöke folyamatosan tartotta a kapcsolatot az együttműködő partnerekkel. A táblák szövegezésének lektorálásában az egyesület tagjai is részt vettek. A táblák május 7-én kerültek vissza a helyükre.

A táblák kivitelezése Navratil Ferenc munkáját dicséri, a mozaik berakását, az üvegek behelyezését, az egyéb munkálatokat a Hefele iskola végezte, míg a keretek helyreállításának lakatos munkáit a Vasgép Kft. készítette el.

IMG_4163

Az együttműködést egy kis tábla is jelzi az utókor számára.

A Szombathelyi Szépítő Egyesület már a következő feladatot végzi, hiszen a mai világban nagyon divatos QR kódos táblák elkészítését vállalta nemcsak a VAOSZ udvari táblákhoz, hanem a Polgármesteri hivatal előtt álló Szombathelyi polgárok szoborcsoporthoz is.

Az együttműködő partnerek reményüket fejezték ki az ügyben, hogy ez az összefogás mindenki számára példaértékű, követendő mintát jelent.

Szombathelyi Szépítő Egyesület/Bődi Lívia/Simon Ádám

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

tizenkilenc − 15 =