Ötletpályázat logó terv-készítésére

0

A Vas Megyei Turizmus Szövetség (továbbiakban VMTSZ) a szervezet logójának és egyes arculati elemei tervének elkészítésére ötlet- (rajz-)pályázatot ír ki. Elvárás, hogy a logó és az arculati elemek minél innovatívabb és vonzóbb módon utaljanak a turisztikai térségre, Vas megyére.

A logó ötletpályázatban rajzokat, grafikai elképzeléseket várunk, nem kidolgozott terveket, tehát az arculati elemek tervének elkészítése pályázatban az arculati elemekre vonatkozó előzetes ötletek, elképzelések vázlatával, akár szabadkézi rajzával várjuk a jelentkezéseket. Nem elsősorban grafikai stúdiók, grafikusok rajzait, pályázatait várjuk: turisztikai szakemberek illetve Vas megyei magánszemélyek rajzaikkal, ötleteikkel, javaslataikkal egyaránt sikerrel pályázhatnak.

Díjazás:

A logópályázat nyertese két főre szóló wellness hétvégét, minőségi turisztikai csomagot kap elismerésül.

A fődíj felajánlója: JUFA Vulkán Fürdő Resort

A kiválasztott logó-rajz, ötlet-terv grafikai megoldásának további, professzionális tervezése, kivitelezése a VMTSZ feladata és joga, a VMTSZ kizárólagos használatába kerül.

A logó-ötlettervek beadási határideje: 2015. augusztus 17.

A tervezési időszakban a pályázóknak módjukban áll egyeztetni az egyesület képviselőjével (Balogh Károly Zsolt, balogh.karoly.zsolt@vmkik.hu).

A pályázat eredményéről a résztvevőknek VMTSZ értesítést küld.

A díjazásban nem részesített terveket a pályázó kérésére visszaszolgáltatjuk.

Követelmények a logóval és az arculati elemekkel kapcsolatban

VMTSZ hivatalos levelezése és névjegyei arculatain, honlapján, ajándéktárgyakon, kiadványokon és egyéb megjelenéseken szeretné a megye általa képviselt turisztikai értékeket és irányvonalat is hangsúlyozni.

További elvárások:

 • A logó (rajz) egyedi, más logóktól jelentősen eltérő, jól beazonosítható legyen.
 •  A logó és az arculat legyen újszerű, kreatív.
 • A logó és az arculati elemek színesben, fekete-fehérben, szürke árnyalatosban is jól beazonosíthatók, rugalmasan felhasználhatók legyenek.
 • A logó távolról és kis méretben is értelmezhető legyen.
 • Amennyiben a logó, illetve az arculati elemek szöveget is tartalmaznak, akkor a szöveg cserélhető legyen nyelvi környezettől függően.

A megtervezendő arculati elemek tervezett felhasználása:

Printek

 • meghívók,
 • szakmai, tájékoztató jellegű kiadványok borító és belív,
 • éves jelentés borító és belív,
 • szórólapok,
 • mappa és jegyzettömb (opcionális),
 • poszter (opcionális).

Elektronikus felületek

 • honlap,
 • prezentációs háttér (power point),
 • hírlevél (opcionális).

Egyéb

 • molinó (opcionális).

Kiegészítő információk

A díjazottak hozzájárulnak, hogy teljeskörűen és kizárólagosan átadják a logó és az arculati elemek felhasználásának jogát (azok módosításának jogát is) a VMTSZ számára. Erről a pályázat beadásakor nyilatkozatot kell csatolni.

További információk az arculati elemek benyújtásával kapcsolatban

A grafikai terveket kérjük elektronikusan vagy/és A/3-as méretben, fehér papíron benyújtani, amelyen név, cím, telefonszám, e-mail cím feltüntetését kérjük.

A pályázati anyagokat a VMTSZ tagjaiból álló zsűri értékeli. A VMTSZ fenntartja magának a jogot, hogy ötnél kevesebb pályázatnál, illetve abban az esetben, amennyiben a zsűritagok döntése alapján nincs támogatható pályázat, ne hirdessen győztest.

A pályázati anyagok leadhatók a VMTSZ székhelyén (9700 Szombathely, Honvéd tér 2, Titkárság), Nyitva tartása: H-P 8-16 óra, vagy beküldhetők postán ugyanerre a címre.

Az e-mailben érkező pályázatokat a titkarsag@vmkik.hu címre kérjük megküldeni.

A borítékon illetve az e-mail tárgyában kérjük, tüntessék fel: „Vas Megyei Turizmus logó ötlet pályázat”.

VAS MEGYEI TURIZMUS SZÖVETSÉG

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

kettő × öt =