Őspunk és ősmetal a Végállomás Klubban! (2016.10.20-21.)

0

Ezen a hétvégén is koncertekkel vár mindenkit a Végállomás Klub!

Október 21-én, pénteken a magyar punktörténelem legmeghatározóbb formációja, az ETA lép a Végállomás színpadára. Vendég a bajai hc-punk Orwell Disznói és a kapuvári pop-punk Február 30.
Belépő 1.000.- Ft, kapunyitás 8-kor.

vegallomas20161021

A magyar punk történelem egyik legrégebbi képviselője az ETA. A korai években túlnyomórészt – UK Subs, Stooges, Agent Orange és Sham 69 – feldolgozásokat magyar nyelvre „konvertáló” punk-rock zenekart 1980-ban alapította Czeller Péter (ex-Neurotic), László Viktor, Aradi Gábor (ex-Neurotic), Sáthy Róbert és Kocsis Tamás. Ezzel egy időben olyan saját dalok is köszönhetőek a zenekarnak, mint az Ilyen ez az esemény, Anarchia, Munkát, kenyeret, Kommunista kábító, Talpig fegyverben a béke, Rákosi rock’n’roll, az Űrdiszkó, vagy a Timúr és csapata. A zenekar neve a baszk terrorszervezet elnevezésének (Baszkföld és Szabadság) rövidítéséből származik. 1984-re a zenekar tagjainak az államrendőrség általi folyamatos zaklatása miatt, illetve az ennek következtében beszűkülő fellépési lehetőségek okán feloszlott. Az ellehetetlenítése előtt az ETA folyamatosan fellépett a Nagy Feró féle Bikinivel, a VHK-val, a Bizottsággal, a CPG-vel, a Kretens zenekarral; szerves részét képezte az akkori hazai underground-nak. A feloszlás után Czeller Péter önpusztításba menekült, míg Kocsis Tamás és László Viktor a Sexepil zenekart alapították meg. A betiltott ETA zenekarnak természetesen nem jelenhetett meg itthon hangzó anyaga, de 1985-ben felkerült egy dal (ETA) az Világ lázadói harcra fel című, illetve 1984-ben a New Wave Records gondozásában megjelent „The Second” lemezen is (Munkát, kenyeret). A zenekar megjelent a Lucile Chaufour által készített East Punk Memories című filmben is. Az 1997-ben megjelent „Azok a boldog Punk napok” válogatáson is 11 dallal szerepelt a zenekar. A feloszlás után csak 2010-ben a Gödörben léptek újra színpadra, ami után évi egy-két koncertet adott a csapat Zana Zoltánnal a dobok mögött. 2015-re az eredeti tagságból csak Sáthy Róbert maradt, akinek a vezetésével új csapat alakult, majd ősszel részt vett a Punk Henger turnén a Prosectura, Hétköznapi Csalódások és Dirty Dawn társaságában. Ezt követi a 2016 tavaszán megjelenő első, hivatalos ETA lemez, amely összefoglalja a zenekar eddigi történetét, de már új számok is szerepelnek rajta.

https://www.youtube.com/watch?v=MEYih8Ot9Qc

63-pokolgep-20161022

Október 22-én, szombaton a hazai metal színtér koronázatlan királya, a Pokolgép látogat egy év kihagyás után ismét Szombathelyre. Vendég a helyi erők képviseletében az idén ősszel is a főleg Zorallal turnézó Vadvágány és a Steroid.
Belépő 2.500.- Ft, kapunyitás 7-kor.

 

[divider]

rendezvenyszhely

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

öt × kettő =