Október 18-án ismét megtelt a Sportház. Fél hét fele már egyre több ember lepte el az épületet. A vidám beszélgetésekből ki lehetett szűrni, hogy a legtöbben Détár Enikő alakítását várták és leginkább emiatt jöttek el. Persze voltak páran, akik éppen a darab ismerete miatt látogattak el és a rendezésre voltak kíváncsiak.

A Turay Ida Színház lehet, hogy nem a legnagyobb színház, de csodálatos tehetségekkel van megáldva és bátran ki lehet mondani, hogy megérdemelten játszották el Szombathelyen is az egyik leghíresebb musicalt.

A fotó egy korábbi előadásról készült. Fotó: Turay Ida Színház

Az előadás pontban hétkor elkezdődött. A szétnyíló függöny mögött álló művésznőt – Détár EnikőT – vastaps fogadta.

A darab egy egyszerű, de nagyon is tanulságos történet.

Mrs. Dolly Levi férjszerzési praktikái állnak a “zenés vígjáték” középpontjában. Dolly mindent – sőt, még annál is többet – megtesz, hogy becserkéssze a gazdag Horace Vandergeldert. Sajátja mellett Dolly mások szerelmi életét is szívén viseli. A gyönyörű, fiatalon özvegyen maradt Molloyt Vandergelder titkárával, Corneliusszal, ez utóbbi munkatársát, Tuckert pedig Molly segédjével próbálja összeboronálni – s nem utolsósorban még a harcművész Ambrose Kempernek is kerít valakit: Vandergelder unokahúgát, Ermengarde-t. Dolly és a fiatalok kalandokkal és leendő férjekkel teli útja során eljutunk New York-ba, ahol az egész társaság a város legelőkelőbb éttermébe, a Harmonia Gardensbe érkezik. Itt szólal meg a musicalirodalom egyik legismertebb dala, a Hello, Dolly!

Az előadást színesítette a tánckar, akik mind-mind fantasztikus teljesítményt nyújtottak.

A helyszínek változásával párhuzamosan változó díszlet is fantasztikus ötlet volt, amelyet egy forgó díszlettel oldottak meg. A háttér valóságosan tükrözte a helyszíneket és a hangulatot.

A fotó egy korábbi előadásról készült. Fotó: Turay Ida Színház

A sok mulatságos percen és a Happy End-en túl, a darab nagyon is nagy igazságokat mond ki. Hogyan lehet a veszteségekből kigyógyulni és újra felállni? Milyen is az, ha az ember bátran kimozdul a saját megszokott környezetéből és szerencsét próbál más helyen? Legyen ez New York vagy bárhol. Igen, a veszteségek nem csak az idősebb korosztályt jellemzik, fiatalok ugyanígy átélhetik ezt.

Lehet, hogy a darab nem a mai világban született, de azokat az élethelyzeteket mutatja be, melyek itt és most is bármikor előfordulhatnak.

Kimondhatjuk, hogy ismételten láthattuk, Verebes István fantasztikus rendező, aki mert egy kis csapattal nagyot álmodni és létrehozni ezt a nagyszerű előadást. Gratulálok az összes színésznek és előadónak. Akik ott voltak a Hello Dolly musicalen, biztosan kikapcsolódó és örömteljes 3 órát tölthettek együtt Dollyval.

A képek és az ismertető a Turay Ida Színház weboldaláról származnak.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenkilenc + tizenkilenc =