Önkéntességért Díj felhívás hetedik alkalommal

0

Az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség terén 2014. szeptember 1. és 2015. augusztus 31. között kimagasló teljesítményt nyújtó magánszemélyek, közösségek, szervezetek, intézmények és vállalatok pályázatait várja.

Az elmúlt évek során a kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az állami – önkormányzati fenntartású intézményekig, egyre többen ismerték fel, az önkéntes programokban rejlő lehetőségeket és az önkéntesekkel való együttműködés pozitív hatását. Mindezek mellett évről-évre nő azon vállalatok száma, melyek karitatív programokat valósítanak meg, szűkebb – tágabb környezetükben. A nem mindennapi erőfeszítések elismerésére az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) 2015. évben is meghirdeti az „Önkéntességért Díj” pályázatot.

Az ÖKA egyik alapvető célja az Önkéntességért Díj odaítélésével, hogy sokak számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, illetve a nyertesek bemutatásával az önkéntesség társadalmi megítélését kedvező irányba mozdítsa. Tapasztalataink szerint folyamatosan javul az önkéntesség elismertsége és az önkéntesek száma. Egyre többen érzik az önkéntes tevékenység jótékony személyiségformáló hatását valamint a bekapcsolódás révén pedig értékes kapcsolatokat építenek ki és tapasztalatokat szereznek.

2015-ben az alábbi 5 kategóriában  lehet benyújtani pályázatokat:

Az Év önkéntese (magánszemélyeknek)

Az Év önkéntes programja (civil szervezeteknek és közintézményeknek)

Az Év vállalati önkéntes programja (cégeknek)

Az Év Pro Bono kezdeményezése (cégeknek) (pro bono, szakértelem átadáson alapuló önkéntes programot működtető cégnek

Az Év Közösségi Kezdeményezése (közönségdíj) (Olyan helyi kisebb szervezetek vagy helyi közösségek számára, amelyek saját közvetlen környezetükben végeznek kiemelkedő tevékenységet önkéntesekkel.) Ezt közönségdíj formájában adjuk ki, melyre online formában a Facebookon létrehozott oldalon keresztül várjuk majd a szavazatokat 2015. október 19. és november 9. között.

 A beérkező pályázatokat két szakmai zsűri fogja elbírálni. Az egyik zsűri felel az Év önkéntese és az Év önkéntes programja díj elbírálásáért, míg egy vállalati szakemberekből álló zsűri értékeli az Év vállalati önkéntes programja és az Év pro bono kezdeményezése pályázatokat.

Az adatlapok, a pályázati kiírás és szabályzat elérhetőek az ÖKA honlapján a www.onkentes.hu oldalon, az Önkéntességért Díj menüpont alatt illetve a www.facebook.com/OnkentesKozpont facebook oldalon. A jelöléseket és pályázatokat 2015. október 05.-ig lehet a  dij@onkentes.hu e-mail címre „Önkéntességért Díj jelölés” jeligére elküldeni vagy a facebook oldalon elérhető felületen feltölteni.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

három − 1 =