Önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emmi

0

Az önkéntes munkát népszerűsítő kampányt indított az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) hétfőn, a december 5-éig tartó akció célja, hogy felhívja a figyelmet az önkénteseket foglalkoztató szervezetekre, intézményekre.

A tárca tájékoztatása szerint a különböző önkéntes tevékenységekben a miniszter és az államtitkárok is részt vesznek az ország több településén.
A minisztériumi vezetők egyebek mellett étel-, italosztásban segédkeznek, gyerekekkel foglalkoznak, terepet rendeznek, süteményeket sütnek, művészeti programokban vesznek részt, így népszerűsítve a különböző segítségnyújtási formákat.
Közölték, arra is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy vannak olyan segítő, civil szervezetek, amelyektől meg lehet tanulni a segítségnyújtást, és az önkéntens munkával a fiatalok érzékenyebbek lesznek a társadalmi problémákra. Hozzátették: felnőttként is elkezdhető az önkéntes tevékenység.
Az Emmi kampányát Balog Zoltán miniszter indította el hétfőn, amikor ellátogatott egy budapesti idősek otthonába, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár pedig délután Miskolcon fogyatékos gyerekekkel való foglalkozásba kapcsolódik majd be.
A közlemény szerint a tárca egyik fontos célja, hogy erősítse a társadalmi felelősségvállalást, a szolidaritást a közgondolkodásban. Mint írták, példa erre az iskolai közösségi szolgálat megvalósítása vagy az önkéntesség fontosságát hirdető események, programok támogatása. A 2010-ben alapított Pro Voluntarius díj is ezt az ügyet szolgálja, amellyel szervezetek, illetve magánszemélyek közösségért végzett önkéntes tevékenységét ismeri el a tárca – tették hozzá.
A december 5-éig tartó kampány szlogenje: “Nem elég egy gondolat, szükséges az akarat is, amelyet tettek követnek: vállalj Te is önkéntes munkát!”

MTI

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

1 × öt =