Októberben ismét 72 óra kompromisszum nélkül – még lehet jelentkezni!

0

A Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Evangélikus Egyház közös szervezésében zajló 72 óra kompromisszum nélkül nevet viselő önkéntes program idén már kilencedik alkalommal várja az egész országban az önkéntesen tevékenykedni akaró fiatalokat!

A 2016. október 6-9. közötti ifjúsági önkéntes akcióra elsősorban 14-30 év közötti fiatalok 5-20 fős csoportjait várják, akik a három napból tetszőleges napo(ko)n vehetnek részt meglepetés projektben, vagy akár saját projektjüket is megvalósíthatják.

72ora_2015-1
Fotó: 72ora.hu

„Aranyom, ezüstöm nincs, de amim van, neked adom.” Apcsel 3,6

Az idei év szlogenje az “Add magad!” lett, mellyel a szervezők azt szeretnék jelezni, hogy mindenkit várnak az akcióra, hiszen a hétköznapi emberek is hatalmas segitséget nyújthatnak azzal, hogy a legegyszerűbb dolgokat csapatmunkában, önkéntesen elvégzik, ezzel segitve a projektgazda szervezet vagy intézmény munkáját. A feladatok igencsak sokrétűek: egy óvoda kerítésének festésétől a szemétszedésen át a szociális, karitatív munkákig rengeteg területen várják a három napos akció alatt az önkéntes csoportok segítségét.

72ora_2015-2
Fotó: 72ora.hu

Bocskor Bíborka a fővédnök

Az idei program fővédnöke Bocskor Bíborka, a Magashegyi Underground énekesnője lesz, akitől nem áll messze az önkéntesség. Az októberi hétvége során a budapesti, központi rendezvényeken is megjelenik majd az énekes, aki a zenekarral koncertet is ad majd.

Közösségi szolgálatot is lehet teljesíteni

2016-tól minden középiskolásnak kötelező 50 óra közösségi szolgálatot teljesíteni – az akció során maximum 9 óra szolgálat teljesíthető. Ez egy jó lehetőség a közösségi órák gyarapítására, de nem ez a fő cél, hanem az, hogy a program által még több emberhez eljusson az önkéntesség fontosságának és szerepének üzenete, és hogy még többen kezdjenek bele az önkéntes munkába.

Fotó: 72ora.hu
Fotó: 72ora.hu

A program sikerét misem mutatja jobban, hogy tavaly 8000 fiatal közel 300 projektben segédkezett. Remélhetőleg ez a szám az idén növekszik, ezért aki teheti jelentkezzen ide kattintva! 🙂

Videó a tavalyi akcióról

Bővebb információk a 72 óra kompromisszum nélkül programról ide kattintva olvashatók, a Facebook oldalukért pedig ide kell kattintani.

72_ora_a4_plakat_zold

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

hét − 3 =