Az ELTE Savaria Egyetemi Központnak is lesz standja a Savaria Történelmi Karneválon: az Iseum előtt, a Borok utcája Városháza felőli végén.

Építőjátékokkal, kvízzel, keresztrejtvényekkel, totókkal, speciális turistakalauzzal, különleges mérésekkel, erőprogramokkal, kisfilmekkel várják az érdeklődőket, akik azt is megtudhatják, mivel és hogyan játszanak a kutatók! A feladatok megoldásáért jutalom jár! Képviselteti magát Béla, a teknős, aki békésen tűri a nézegetést, és olykor lassan-lassan hajlandó kidugni a fejét a páncéljából.

A stand háromnapos állandó programjában szerepelnek: Mesebeli keresztrejtvény, Rajzfilmek sztárjai – totó, Bogyó és Babóca – rejtvény, Mindennapi kenyerünk – totó, Szép színezők – ládányi színes ceruzával, Legyen Ön is filológus! – irodalmi kakukktojások, Földrajzi és történelmi rejtvények, Európai híres emberek – Harisnyás Pippi és társai, Idegen szavak totója – talányos szólások, Családi csomag (ahol a szülőkkel együtt lehet válaszolni): Népszerű filmek totója – kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek, Magyarország kvíz, Ki kicsoda? – világirodalmi társasjáték, Lehet egy kérdéssel több?, Ismeri Ön Szombathelyt?, Ókori gyalog galopp – speciális turistakalauz – feladatsor, ami Savaria emlékhelyein vezet körbe – indulás és érkezés: ELTE SEK stand – jutalomért.

Lesz továbbá: mozgó legomobil, pneumatikus építőjáték (asztalokon), személyes széndioxid lábnyom mérés (a napernyő alatt), Egy perc és nyersz! (Mivel játszanak a kutatók?), filmvetítés a sporttudomány, a gépészet és az irodalomtanítás életéből.

Időponthoz kötött programok:

Portrérajzolás – Tóth Csaba képzőművész
(2017.08.25. (péntek) és 2017.08.26. (szombat) 10-12 óra)

Lutor Kata és Paukovics Gergely zenés műsora
(2017.08.25. (péntek) 17-18 óra)

Szkander és más erőprogramok – Kívés István, Farkas Dóra
(2017.08.25. (péntek) és 2017.08.26. (szombat) 15-17 óra)

Funkcionális Mozgásminta Szűrés (FMS)  – Ekler Judit
(2017.08.25. (péntek) és 2017.08.26. (szombat) 10-12 óra)

A szűrést – mely 7, laza utcai ruhában is elvégezhető feladatból áll – verseny és hobbi sportolóknak egyaránt ajánljuk. Segítségükkel felmérhetők azok a problémák, amelyek – korrekció nélkül – hosszútávon sérülésre hajlamosítanak. A 7 FMS szűrőből 5, a test két oldalát külön vizsgálja, tehát képes a szimmetriát megmutatni. A kétoldali szimmetria hiánya a legnagyobb sérülést előrejelző faktor lehet, a kompenzációból fakadó nyírás és izomerőltetés miatt. 

Énekes műsor – Falusi Anikó tanítványaitól
(2017.08.27. (vasárnap) 17-18 óra)

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

kilenc + három =