Idén már hatodik alkalommal hívta civil sajtóreggelire a média munkatársait a Vas Megyei Civil Információs Centrum. A Kámoni Arborétum látogatóközpontjában szervezett programon egy új hagyomány születéséről, éjszakai futásról, jótékonysági ruhagyűjtő akcióról és a nemrég életbe lépett adatvédelmi rendeletről is szó esett.

A 2014 nyarán létrejött Szombathelyi Futóklub 2018. június 30-án, 22 órától tartja az „Éjszakai futás a Csónakázó tónál 4.0” elnevezésű eseményét,

számolt be Pátkai Attila. A már hagyományosnak mondható rendezvény nem verseny, hanem egy könnyed nyár esti közös futás, ahol remek alkalom nyílik rá, hogy baráti társaságok együtt futhassanak, a résztvevők találkozhassanak ismerőseikkel vagy új barátságok szövődjenek. Az eseménnyel a szervezők szeretnék felhívni a figyelmet az egészségesebb életmódra; motiválni, kedvet csinálni azoknak, akik most szeretnének változtatni eddigi mozgásszegény életükön. Várják a gyermekes családokat, de akár kutyával is csatlakozhat bárki. A rendezvény mottója: „Hozz magaddal még egy futót és a jókedvedet se hagyd otthon!”

Az Önkéntes környezettisztítók közösségi kezdeményezés célja, hogy az embereket környezettudatosságra és önkéntességre inspirálja. Ismeretterjesztéssel és programok szervezésével szeretnék közelebb hozni az emberekhez a természet szeretetét és tiszteletét, megteremteni bennük az igényt a tiszta és egészséges környezetre.

Az első alkalommal meghirdetett ruhagyűjtési akcióról Trembóczki Gábor számolt be a sajtó képviselőinek. A gyűjtéssel az arra rászorulókat szeretnék segíteni. A csoport felvette a kapcsolatot a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft.-vel, hogy segítsék a ruha eljuttatását azokhoz, akiknek szüksége van rá.

2018. július 1-jén, 10:00-20:00 óráig a Szombathely, Zanati út 1. szám alatt várják a felajánlásokat.

Tiszta, nem szakadt, hétköznapi ruhadarabokra van szükség (farmernadrág, melegítőnadrág, pamutpóló, pulóver, alsónadrág, trikó, zokni, fehérneműk, harisnya, cipők stb.), ezen felül az ágyneműhuzatokat, törölközőket, tisztálkodó szereket, de a gyermekruhákat is el tudják juttatni rászoruló családoknak.

A Térkép Kulturális Egyesület közreműködésével az idei évben immár tizenegyedik alkalommal szervezik meg Csepregen, az Ottó-kempingben az országos Ismerős Arcok Tábort.

A 2018. július 5-7. között zajló rendezvényen bemutatkozhatnak az országos hírű előadók mellett vas megyei tehetségek, népzenei együttesek, néptáncosok, illetve előadások, kézműves- és gyermekfoglalkozások is színesítik a programot.

Hagyományteremtő szándékkal rendezi meg első apák napi családi programját a szombathelyi Kámoni Arborétum, a Kámoni Arborétumért Egyesület és a H+ Média és Kulturális Egyesület közreműködésével – ezt Szijjártó József, a Kámoni Arborétum Látogatóközpont vezetője jelentette be.

A 2018. június 17-én, 14:00 és 18:00 között megrendezett eseményen

a GPS családi kincskeresés, kézműves foglalkozások, arcfestés és kávékülönlegességek kóstolója mellett lehetőség nyílik megmérettetni tudásukat és ügyességüket azoknak, akik neveznek a gurigolf versenyre. A játékmester a játék feltalálója, Tóth István lesz. A programon látogatók megtalálják a hplusz.hu helytörténeti standját is, ahol kvízek, totók, színezők, kirakók várják az érdeklődőket, emellett megismerkedhetnek az arborétum több mint 125 éves történetével is. A nap zárásaként, 18:00 órától a Rózsabors Műhely ad koncertet.

A program idején (14:00-18:00) a felnőtt jegy 700 Ft, a kedvezményes (diák, nyugdíjas 500 Ft). 10:00 és 14:00 óra között az arborétumi jegyárak érvényesek. A rendezvény bevételéből támogatjuk az arborétum különleges növényállományának gyarapítását.

Egy fontos, a civil szervezetek képviselőit érintő információs napról is számot adott a Vas Megyei Civil Információs Centrum munkatársa, Nagy Krisztina.

A centrum Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Szombathelyi Civil Kerekasztal együttműködésével tájékoztató fórumot szervez az új adatvédelmi rendeletről (GDPR) a centrum 2018. június 19-én, kedden 16.30 óra kezdettel, a szombathelyi Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében.

Az előadó Keringer Zsolt osztályvezető, minőségügyi vezető, a hivatal adatvédelmi felelőse lesz.

hplusz.hu – VCIC

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × 3 =