Szent Márton hónapjában sem tétlenkednek a civilek. A Vas Megyei Civil Információs Centrum idén 11. alkalommal nyújtott lehetőséget a civil szervezetek számára a sajtóreggelin való bemutatkozásra, ahol többek között megtudtuk hogy kivel beszélget Horváth Csaba, kiket támogat a Zonta Club, milyen EFOP pályázati felhívások kerültek meghirdetésre.

 • Szombathely Város Fúvószenekar Egyesülete 60. jubileumi koncertjére készül, amely a Sportházban kerül megrendezésre 2017. november 25-én 18 órakor.
 • A 2017. november 18-án 16 órától rendezi meg Szombathely Város Szent Márton Kórusegyesülete a már hagyományosnak mondható Szent Márton kórustalálkozót a Szent Márton templomban.
 • A Szombathelyi Szépítő Egyesület rajzpályázatot hirdetett „Szombathely egy jellegzetes épülete” címmel általános, középiskolás, főiskolás és egyetemista tanulók részére.
 • A Szombathelyi Civil Kerekasztal folytatja a „Védőháló a családokért” című programját, többek között konfliktuskezelési tréninggel.
 • A Polgári Egyesület Szombathelyért az AGORA-Savaria Filmszínházzal együttműködve a „Nincs kegyelem” című film beszélgetéssel egybekötött díszbemutatóját tartja.
 • EFOP-1.3.5-16-2016 kódszámú „Társadalmi szerepvállalás erősítése közösségek építésével” című program keretében több vasi civil szervezet is pályázati felhívást tet közzé és képzési lehetőségeket kínál.
 • A Zonta Club 2017. november 23-án 18 órától a Premontrei Gimnáziumban adventi jótékonysági koncertet szervez a rászoruló gyermekek és fiatalok, gyermekeiket egyedül nevelő anyák támogatására.

SZOMBATHELY VÁROS KONCERT FÚVÓSZENEKARA

60 ÉVES JUBILEUMI KONCERT

2017.11.25 18.00 óra
SZOMBATHELY, AGORA MŰVELŐDÉSI ÉS SPORTHÁZ

A 60. évfordulóját ünneplő fúvószenekar különleges repertoárral készül. Az Erkel Kórussal és az Ungaresca táncegyüttessel közös produkcióval várja a fúvószene kedvelőit. Az est díszvendégei: Balázs Árpád érdemes művész, Erkel- és Magyar Örökség-díjas zeneszerző, az Európai Tudományos- és Művészeti Akadémia rendes tagja, a Magyar Fúvószenei- és Mazsorett Szövetség alapító,- örökös elnöke, hat település díszpolgára.

Petró János Liszt-, Bartók-Pásztory-, és ötszörös Artisjus-díjas zeneszerző, karmester.

A koncertre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött.

SZOMBATHELY VÁROS SZENT MÁRTON KÓRUSEGYESÜLETE

SZENT MÁRTON KÓRUSTALÁLKOZÓ

2017.11.18. 16.00
SZOMBATHELY, SZENT MÁRTON TEMPLOM

A Szent Márton Kórustalálkozót 1989 óta minden évben a Szent Márton ünnepi héthez kapcsolódóan tartja meg a kórus, amelyre hazai és külföldi énekkarok is kapnak meghívást.

A találkozók lehetőséget teremtenek arra, hogy a kórusok tapasztalatot cseréljenek, a közös éneklés pedig egy lélekfelemelő része a találkozónak. A meghívott kórusok és a Szombathelyi Szent Márton Kórus a zeneirodalom ismert és ismeretlen zeneszerzőinek műveiből állították össze a repertoárjukat, különös tekintettel a Szent Mártonról szóló művekre.

A házigazda Szent Márton Városi Kórus vendége lesz a Tihanyi Bencés Apátság Énekkara, karnagy Varró Krisztina és egy horvát kórus Zapresicből, karnagyuk Hrvoje Banaj.

A koncert ingyenes!

SZOMBATHELYI SZÉPÍTŐ EGYESÜLET

„SZOMBATHELY EGY JELLEGZETES ÉPÜLETE”- RAJZPÁLYÁZAT

A Szombathelyi Szépítő Egyesület rajzpályázatot hirdet általános, középiskolás és főiskolás, egyetemista tanulók részére.

Az alkotások szólhatnak egy teljes épületről, egy épületrészletről vagy egy épület jellegzetes mintázatáról. A rajzpályázatra A/3 vagy A/4 méretű, bármilyen rajz technikával készült alkotással lehet pályázni. Egy pályázó csak egy alkotással vehet részt. A rajzok hátulján fel kell tüntetni jól olvashatóan a pályázó nevét, iskolájának nevét és címét (valamint az általános és középiskolai tanulók rajzainál a felkészítő pedagógus nevét), az alkotás címét, illetve hogy hol található a rajzolt épület.

A pályázati anyagokat a Szombathelyi Szépítő Egyesület székhelyére (9700 Szombathely, Ady tér 5.) kérjük beküldeni.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDŐ: NOVEMBER 25.

Részletes információk a www.szepitoegyesulet.hu weboldalon, a szepitoegyesulet@gmail.com  email címen és a +36 (30) 908-0018 (Bődi Lívia) illetve a +36 (70) 429-7675 (Simon Ádám) telefonszámon érhetőek el.

POLGÁRI EGYESÜLET SZOMBATHELYÉRT

„NINCS KEGYELEM” CÍMŰ FILM DÍSZBEMUTATÓJA

2017.11.09. 18.00
SZOMBATHELY, SAVARIA FILMSZÍNHÁZ

Az AGORA-Savaria Filmszínház és a Polgári Egyesület Szombathelyért közös rendezvénye.

A megrázó erejű, dokumentarista elemekkel átszőtt játékfilm, az 1956-os salgótarjáni, véres sortűz eseményeit eleveníti fel neves színművészek közreműködésével. A díszbemutató után rövid beszélgetésre kerül sor a film rendezőjével Matúz Gáborral, több sikeres film alkotójával. A beszélgetést Horváth Csaba vezeti. 

Belépőjegyek 500 Ft-os egységárban vásárolhatók a mozi pénztárában, vagy online foglalhatók az alábbi linken: http://jegyfoglalas.savariamozi.hu/?jr&id=14919  

HEGYPÁSZTOR KÖR

LIKE-OLD A L.I.K.E-OT!- LOGÓPÁLYÁZAT KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

A Hegypásztor Kör a L.I. K. E. -Lehetőség, innováció, közösség, ember című programjával sikeresen pályázott az EFOP-1.3.5-16-2016 „Társadalmi szerepvállalás erősítése közösségek építésével” c. felhívásra.  A projekt során szervezett programokkal nagy hangsúlyt fektetnek az önkéntesség népszerűsítésére, a közösségfejlesztésre. Az értékteremtés a fiatal generáció és a 60 év felettiek bevonásával, önkéntes alapon valósul meg.

A projekt során meghirdetett pályázat célja egy kreatív logó megtervezése, ami lefedi a projekt mondanivalóját. A pályázaton csak a 15-18 éves (középiskolás) korosztály vehet részt. A logótervek bármilyen formátumban beküldhetők. A legjobban sikerült alkotások díjazásban részesülnek.

A terveket a következő címre várják: Meskó Krisztián önkéntes koordinátor ,krisztianmesko@gmail.com vagy személyesen/postán Hegypásztor Kör, 9700 Szombathely, Horváth B. krt. 9.

Beküldési határidő: 2017.11.17. 16.00

SZOMBATHELYI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG SZERETETSZOLGÁLATÁÉRT ALAPÍTVÁNY

„VARÁZSLATOS VÁROSRÉSZEM”

EGÉSZSÉGES VÁROS RAJZPÁLYÁZAT ÁLTALÁNOS ISKOLÁS GYEREKEKNEK

Beérkezési határidő: 2017. november 24.

A rajzokat az alapítvány címére (Szombathely, Körmendi út 2.) Pomeisl György alapítványi titkár részére kell eljuttatni.

EFOP PÁLYÁZAT KERETÉBEN MEGVALÓSULÓ PROGRAMOK

Kapcsolattartó: Vass Szilárd (Telefonszám:+36203223519; E-mail: vass.szilard68@gmail.com)    

KOMMUNIKÁCIÓS KÉPZÉS FIATALOKNAK
SZOMBATHELYI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG KISTERME
SZOMBATONKÉNT 14.00 ÓRÁTÓL

 • 2017.11.11- Személyiség fejlesztése kommunikációs eszközökkel
 • 2017.11.25- Konfliktus és Stresszkezelés
 • 2017.12.09- Szociális kompetencia fejlesztése

KOMMUNIKÁCIÓS KÉPZÉS SZÉPKORÚAKNAK
SZOMBATHELYI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG KISTERME

 • 2017.11.10 – Személyiség fejlesztése kommunikációs eszközökkel
  Kezdés: 15.00
 • 2017.11.17 – Konfliktus és Stresszkezelés
  Kezdés: 15.00
 • 2017.11.24 – Szociális kompetencia fejlesztése
  Kezdés: 15.00

KÖZMŰVELŐDÉSI SZABADEGYETEM
SZOMBATHELYI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG KISTERME
SZOMBATONKÉNT 9.00

 • 2017.11.11 – Egyén és közösség. Lehetőség? Lehetetlenség?
  Előadó: Gregersen-Labossa György
 • 2017.11.25 – Érdekek, kötelességek és jogosítványok
  Előadó: Székely Klára
 • 2017.12.02 – Uralmi rendszerek múltja, jelene, jövője
  Előadó: Bakó Béla
 • 2017.12.09 – A civil társadalom lehetőségei
  Előadó: Lovass Tibor

A részvétel mindegyik programon ingyenes!

 

 

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

három × három =