Németh Krisztina szombathelyi szerző lesz az ŐrvidékHáz vendége

0

Az ŐrvidékHáz Irodalmi Műhelyében 2018. december 17-én hétfőn 17 órakor Németh Krisztina, Szombathelyen élő szerzővel ismerkedhet meg az érdeklődő közönség a Szülőföld Könyvkiadó jóvoltából.

A kiadó mindig nagy hangsúlyt fektet a helyi értékek, a helyi történetek és aktualitások közvetítésére.

Németh Krisztina könyve és a kiadó törekvése e ponton találkoztak.

“Néma, békés fegyverként ropog a billentyűzet az ujjaim alatt”

– mondja Németh Krisztina, akinek Sorsforgácsok című, bemutatásra kerülő novelláskötete elsősorban szórakoztatni szeretné az olvasni szerető közönséget, de nem titkolt célja az is, hogy az emberek visszaszokjanak az olvasáshoz, újra rátaláljanak a sorok között megbúvó különleges, sokszínű világra. Egy novellás-könyv éppen jó kezdet ehhez.

A kötet létrejöttében nagy szerepe van Szalai Mártonnak, akinek lelkesedése, és szakmai segítsége szinte kirántotta a fiókból az ott rejtegetett írásokat, amelyek aztán meg sem álltak a kiadóig.

A Sorsforgácsok világkörüli útra viszi az olvasót Hawaiitól Pakisztánon át egészen a borneói esőerdőig. Igazi különlegessége az, hogy helyi történetek is szerepelnek benne.

Egy vasi falu női focicsapata, vagy a híres toronyi kenyér varázslatos ereje épp csak a közeli szomszédságba kalauzolnak minket. A történet szereplői pedig nap mint nap itt sétálnak köztünk.

“Nem célom, hogy ezzel a novelláskötettel nagy filozófia mélységekbe vigyem az olvasót, de egy-egy novella mögött komoly mondanivaló, a mai világot súlyosan érintő probléma is felfedezhető.Ki-ki maga döntse el, mennyire szeretne ezekben elmerülni.”

Ha már helyi kiadó áll a regény mögött, a könyvbemutató programját is Vas megyeiek alkotják.

Az estnek 2018. december 17-én 17 órakor az ŐrvidékHáz ad otthont, műsorvezetője Rozán Eszter írónő lesz, akinek a Szülőföld Könyvkiadónál már sok könyve jelent meg.

Kakukktojásként feltűnik Bogár Erika győri írónő, akivel Németh Krisztina szerzői pályája kezdete óta nagyon jó kapcsolatot ápol, és kölcsönösen segítik egymást munkájukban.

Az est jó hangulatáról nemcsak e három írónő gondoskodik. A kőszegi Jagodics Pincészet borkóstolója mellett lehetőség adódik egy kis beszélgetésre is.

“Szeretném, ha könyvek kiütnék az emberek kezéből a mobiltelefonokat.”

Legyen ez a mottója nemcsak az estnek, de az olvasás népszerűsítésének is.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + tizenhét =