“Én úgy gondolom, hogy illik elbukni, mivel ez lesz az egésznek a tanulsága, ilyenkor határozza el az ember, hogy igen most felállok! Ezek az élet legfelemelőbb pillanatai. Ezekből több van az embernek, mint gondolná saját magáról.” – interjú Sütő Enikő modelliskola vezetővel.

Mennyire találod fontosnak, hogy már tizenéves korban legyenek a gyerekeknek életcéljaik?
– Úgy gondolom, hogy minél előbb jó lenne, ha mindenki elkezdene önállóan gondolkodni. Nem kell elfogadni feltétel nélkül mindent. Önmagunkba kell tekinteni, s mikor én ezt teszem meg kell tudnom, hogy ebből mennyi az enyém. S ez nem lesz túl népszerű dolog, néha erő kell hozzá.

Itt csak a szív dolgoknak van helye.

Enikő! Szerinted mennyit számít a cél a sikerhez vezető úton?
– Szerintem a legfontosabb maga a siker definiálása. Persze ez csak az én véleményem. A siker: egyenlő harmónia, jó közérzet. Röviden a sikerről: “Ha Jézus újra születhetne, buszsofőr lenne.” Ez mind belülről fakad, nem mások által diktált megfelelés, hanem az, hogy békében vagyok az embertársaimmal és legfőképp saját magammal.

12834800_794114970733318_1071686422_n
Fotó: Facebook

Tudjuk, hogy a cél eléréséig vannak akadályok. Te hogy küzdötted/küzdöd le ezeket?
– Én úgy gondolom, hogy illik elbukni, mivel ez lesz az egésznek a tanulsága, ilyenkor határozza el az ember, hogy igen most felállok! Ezek az élet legfelemelőbb pillanatai. Ezekből több van az embernek, mint gondolná saját magáról. Még, ha fájdalmasak is hozzánk tesznek az biztos. Ez alól kivétel az önsajnálat. Ezt fel kell tudni ismerni és tudni kell váltani.

Emlékszel még, hogy “ennyi idősen / gimnazista korodban mik voltak a céljaid? Mennyiben változtak azóta ezek a célok?
– Természetesen emlékszem… színésznő vagy jogász szerettem volna lenni. Egy osztályba jártam Szerednyey Bélával és Fehér Annával, akik aztán színészek lettek. Szerencsémre én időben kaptam egy felismerést, hogy a színészek sorsa milyen kiszolgáltatott. Nekem fontos a szabadság ezért jogásznak készültem és az is lettem. Na de a sors fintora, hogy az utcán leszólított egy fotós, aki nem engedett el. Feljött a szüleimhez is és tulajdonképpen az egész modell karrierem vele kezdődött. Ő is hirtelen népszerű lett egy Fabulon plakáttal. Őt Fenyő Jánosnak hívták. Sajnos ma már nem él, mivel mert nagyot álmodni s néha belebukunk az álmainkba.

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Hogyan gyűjtesz erőt a vágyaid megvalósításához?
– Elsősorban összpontosítással, a tudatalattim programozom át, másrészt úgy tekintek a célomra, mint megvalósult dologra. Amit emberi eszközzel meg lehet tenni, megteszem, majd elengedem… Fontosnak tartom: Legyen meg a Te akaratod, ha benne van a sorsodban.

Minden ember a saját sorsának kovácsa.


Mijasovics Leila

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tíz − kilenc =