Morgan Freeman keresi a választ az egyik legnehezebb kérdésre

0
National Geographic Channels/Miller Mobley

Isten nyomában Morgan Freemannel címmel indít sorozatot a National Geographic.

Élet a halál után
Mi történik velünk a halálunk után? Hova kerülünk? Van olyan része a lényünknek, mely tovább él?  Morgan Freeman a filmben e kérdésekre keres választ halálból visszatért emberekkel és a nagy világvallások képviselőivel beszélgetve.
2016. április 3. 22:00

Apokalipszis
Az emberiség végét jelentő kataklizmák és tüzes isteni ítéletek régóta foglalkoztatják a képzeletünket – de vajon Isten valóban ilyen borzalmas jövőt szán nekünk? Morgan Freeman a filmben e kérdésekre keres választ a nagy világvallások tanait és történetét vizsgálva.
2016. április 10. 22:00

Teremtés
Kinek/minek köszönheti a létét az ember, és mi történt a „az idők kezdetén”? Van-e hasonlóság a különböző kultúrák vallásos teremtéstörténetei között? És ezek a mítoszok hogyan viszonyulnak a kozmosz kialakulásával és a civilizáció kezdeteivel kapcsolatos tudományos magyarázatokhoz? Az epizódban Morgan Freeman ezekre a kérdésekre keres választ többek közt a keresztény, a muszlim, a hindu és a maja vallás neves képviselői és kutatói társaságában.
2016. április 17. 22:00

Ki Isten?
Hogyan változott az Istennel való kapcsolatunk az emberi történelem során? Lehet, hogy Isten csupán egy eszme – melynek szükségszerűségére az agyunkban rejlik a bizonyíték? A filmben Morgan Freeman e kérdésekre keres választ a nagy világvallások tanait és történetét vizsgálva.
2016. április 24. 22:00

 

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

nyolc − 4 =