A nyakunkon a hosszúhétvége és az ünnep, de sajnos ez már a második év amikor a húsvétot nem ünnepelhetjük a megszokott módon, a korlátozások miatt. Mivel a nagy családi összejövetelek szervezése sem ajánlott, sajnos most is szomorú lesz a tavasz legnagyobb ünnepe. De mit lehet csinálni főleg, ha már az időjárás sem akar minket felvidítani?

Az előrejelzések szerint a hétköznapokhoz képest jóval hidegebb, és borult lesz az idő a hétvégén. Sokaknak biztosan megvannak már a tervei a hétvégére, de azért adnék pár tippet hozzá.

Hiszen, ha esetleg az ember túl sok alvást tervez be, akkor elég unalmas lesz a húsvét.

Kezdjük is mindjárt eggyel, ami tökéletesen passzol közelgő ünnephez, a tojásfestéssel. Persze ez sok helyen már hagyománnyá vált, hogy húsvét előtt az ember tojásokat fest, de ahol mégsem, nekik elmondanám, hogy egy nagyon szórakoztató tevékenység. Kicsik és nagyok egyaránt tudják élvezni, és mindenki a saját fantáziája szerint díszítheti a tojásait.

5 húsvéti tojásfestési technika, amit érdemes kipróbálni!

Idén sem marad el a húsvét, annak ellenére sem, hogy a világot járvány sújtja. Összeállításunkból ötletet meríthetnek a biztonságos négy fal között kreatívkodni vágyók.  A tojásfestés, csakúgy, mint a sonkafőzés…

Még a húsvéti készülődésnél maradva, a konyhában többen is lehet tevékenykedni. Nem mindent az anyukáknak kell csinálnia. Nyugodtan segítsünk be nekik, hiszen megérdemlik, és kicsit összerázza a családot egy jó kis közös sütés-főzés.

Kirándulni is el lehet menni, viszont akkor fel kell öltözni, nehogy megfázzunk. A közel tele van nagyon jó kiránduló helyekkel, ahol nem kell eltölteni egy teljes napot, hogy jól érezzük magunkat. Itt van mindjárt a Kőszegi-hegység, vagy akár az Őrség is. Nagyon szép tájak, de szerintem nem kell bemutatni ezt senkinek sem.

Viszont, ha valaki esetleg jobban szeretné az otthon melegében tölteni a hétvégét, akkor egy nagyon jó megoldást jelenthet a közös családi társasozás is. Akár órák hosszan el lehet egy-egy társassal játszani, és nem kell feltétlen ahhoz bonyolultnak lennie. Ezt tényleg mindenki élvezni fogja, még az is, aki alapvetően nem játszik túl gyakran. Talán pont ezért lehetne ez egy kivételesen különleges alkalom.

És van egy olyan, amit nem szeret mindenki csinálni, a kézműves foglalkozás. Pedig nincs is szebb, mint egy kézzel készített ajándék, vagy egy kézzel készített díszítés. Nem lényeg az, hogy a profikhoz képest milyen, mindenki maga próbálkozzon meg valami újjal, amivel még eddig nem. Kicsit ki kell lépni a konfortzónánkból, hiszen már egy jó ideje be vagyunk otthonra zárva, csináljunk valamit, ami kizökkent minket ebből.

Akik kevésbé vannak oda az interakciót követelő tevékenységekért, nekik maradt a televízió. Akár régi filmeken nosztalgiázva, vagy az új remekművek bűvöletében, bármit jó érzés ilyenkor nézni, és egy pillanatra megállni, és nem törődni mással.

Sajnos ez a húsvét sem olyan lesz, mint amilyennek szerettük volna, de nem baj hozzuk ki belőle a legtöbbet, ahelyett, hogy ezen siránkoznánk, locsolkodni pedig óvatosan. De mindenki tartsa szem előtt, hogy a korlátozásokat meg kell tartani!

Mindenkinek kellemes húsvétot!

Honfi Áron

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

19 + 20 =