Szendrői Csaba szombathelyi származású énekes, dalszerző, az Elefánt zenekar frontembere 2019. november 27-én, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatta be első verseskötetét.

A kötetbemutató a II. Könyvtári Könyvvásár és Civil Workshop programsorozat része volt, melynek több eseményével a szervezők a kortárs irodalmat kívánták népszerűsíteni.

Szendrői Csabával Boros Ferenc beszélgetett. Az estén körbejárták a kötet megszületésének körülményeit, a több száz vers válogatásának kihívását, melynek eredménye a karcsú kötet. Csabi mesélt a versírás és a dalszövegírás közti különbségekről. Az Instagram versnépszerűsítő eredménye is szóba került, ill. az applikáció naplószerű funkciója. A felolvasott verseket, Tóth András gitárkíséretével Elefánt dalok szakították meg. Az est végén természetesen az új Elefánt albumról (El) is beszélgettek az alkotók – András a közös munka kihívásairól mesélt.

Az érdeklődők megtudhatták, hogy Csabi kedvenc írója Murakami Haruki japán író, de szívesen olvas ismeretterjesztő könyveket. Sőt készül – Csabi elmondása szerint nagyon lassan – egy regény is, melyben Tar Brigitta, illusztrátorral fog együtt dolgozni. Szerkesztő már van – csak a fejben elképzelt történetnek kell rögzítésre kerülnie.
A jó hangulatú este dedikálással, beszélgetéssel zárult.

Fotók: Kondor Noémi, Vámosi Áron

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

kettő + 10 =