Megtartották az idei év első Civil Fórumát Szombathelyen

0

A Civil Fórum 2016. február 10-én szerdán tartotta évi első tanácskozását a Városháza házasságkötő termében.

A meghívó 6 napirendi pontot tartalmazott, melyek előterjesztési anyagait megküldtek a résztvevők számára.

A 2015. évi Civil Cselekvési Terv beszámolóját és a 2016. évi Civil Cselekvési Terv tervezetét, a 2016. évi Munkaprogramot egyhangúlag elfogadták a fórum tagjai.

Szombathely Megyei Jogú Város Sportkoncepciójának véleményezésére 2016. március 11-ig van lehetőségük a civileknek, elsősorban a sporttal foglalkozó szervezeteknek. A javaslatokat SZMJV Polgármesteri Hivatal Köznevelési, Sport és Ifjúsági Iroda részére kell címezni.

DSCF2517

A Szent Márton Emlékévhez kötődő civil kezdeményezések támogatása pályázata ügyében Dr. Takátsné dr. Tenki Mária bizottsági elnök elmondta, hogy 25 millió Ft áll rendelkezésre a szakmai pályázatokra. A pályázatokat 2016. február 15- 29 között, elektronikus úton kell a www.szombathely.hu Önkormányzati Támogatások Rendszerén keresztül beküldeni. Várhatóan márciusban kiírásra kerül a működési pályázat is, erre 10 millió Ft-os keretösszeg lesz. 21 szervezet már fősoron részesült támogatásra a Szent Márton programok megvalósításához.

Pályázati felhívás – Szent Márton Emlékév
http://www.szombathely.hu/onkormanyzat/palyazatok/onkormanyzati/palyazati-felhivas-a-szent-marton-emlekevhez-kotodo-civil-kezdemenyezesek-tamogatasa-palyazathoz.5575/#

Őri – Tóbi Csilla civil referens tájékoztatta a résztvevőket, hogy szükséges a pályázat benyújtásához az, hogy érvényes legyen a szervezet regisztrációja. Ha van rá mód és lehetőség ezt mindenki még most tegye meg, mert a regisztráció átfutása több nap.

Szommer Ildikó a Szent Márton programiroda vezetője is tartott egy rövid tájékoztatót a jelenlévőknek. Elmondta, hogy készül egy egész a Szent Márton emlékévet átfogó programfüzet, amely hamarosan kézbe fogható lesz. Ezenkívül kiadásra kerül 2 havonta egy aktuális, abban az időszakban tartandó rendezvényekről is egy kiadvány.

A fórumon elhangzott még az is, hogy nagyon fontos, hogy karitatív, közösségépítő rendezvények kerüljenek megvalósításra.

Bődi Lívia

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

5 × 5 =