Megszűnik az AGORA és beolvad a Szombathelyi Médiaközpontba: Horváth Zoltán az új igazgató

0

A szombathelyi közgyűlés 2020 szeptemberi, zárt ülésen határozatlan időre választotta meg a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. ügyvezetőjének Némethy Máriát. A kinevezett igazgató mandátuma azonban 2021. január 31-vel megszűnik – többek között ezt tartalmazza a Dr. Nemény András polgármester nemrég közzétett határozati javaslata.

Korábban már volt arról szó, hogy a pénzügyi elvonások miatt az önkormányzat több területen is megszorításokat és átalakításokat eszközöl, ennek egyik része a polgármester előterjesztése, amely január 21-én jelent meg a város honlapján. Ennek értelmében

Némethy Mária, a Szombathelyi Médiaközpont eddigi ügyvezető igazgatójának jogviszonya 2021. január 31-vel megszűnik, de továbbra is a társaság munkatársa marad szerkesztő-műsorvezetőként.

A Szombathelyi Médiaközpontot 2021. február elsejétől Horváth Zoltán, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója vezeti, egyben a pénzügyi struktúraátalakítás miatt az előterjesztés szerint a veszélyhelyzetet követően

az AGORA jogutód nélkül megszűnik, feladatait a médiaközpont veszi át.

Hogy ez milyen formában érinti a társaság és az intézmény munkatársait és jövőbeli működését, nem szól az előterjesztés.

Fotó: Szombathelyi Televízió Facebook-oldal

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × három =