A Víztorony 1926-ban készült vasbeton tartószerkezettel és vasbeton víztározó medencével. A létesítmény 1978-ig szolgálta a szombathelyiek vízellátását, majd használaton kívül került. A héten a közel félévszázados kihasználatlanság után a kiállítás, valamint a Víztorony Bár és Bisztró is megnyitotta kapuit. A sajtóbejáráson készült képekkel mutatjuk be Szombathely új közösségi terét!

A beruházás során az állagmegőrzésen túlmenően a létesítmény teljes felújítása megtörtént. A Víztorony földszintjén egy kávézót alakítottak ki, amelyhez a külső téren egy terasz is csatlakozik.

Az épület megközelítéséhez új lépcső épült, kiegészítve az akadálymentességet biztosító kültéri emelővel. A földszinti galérián egy digitális szemléltető eszközökkel felszerelt interaktív különterem is létesült, amely különböző rendezvények helyszínéül szolgálhat.

Az I. emeletet üvegfallal vették körül, így ez kilátóként és
kiállítótérként egyaránt használható. A kiállító- és bemutatóhely tematikája a víz köré épül, tablettel történő navigálás, interaktív audiovizuális tartalmak segítik a látogatót a tájékozódásban.

A Víztorony további szintjei is részlegesen megújultak, a különböző emeleteket a csigalépcsőt használva tudják a látogatók megközelíteni. A KRESZ-parkban található jelenlegi kölcsönző épülete funkcionálisan nem, ám külsejében megváltozott, megújult.

A Víztorony nyitásával egyidőben vehetik ismét birtokba a gyerekek a KRESZ-park játékait, eszközeit. A parkban új játszótéri eszközöket is elhelyeztek.

Fotó: Hamar József

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code

17 − 2 =