Szerdán tartotta alakuló ülését Szombathely Megyei Jogú Város Diákönkormányzata.

A szombathelyi városházán tartott ülésen a megjelent diákokat dr. László Győző alpolgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte: fontos, hogy a fiatalok minél korábban részt vegyenek a város közügyeiben. Az önkormányzat minden segítséget megad a jövőben is a diákönkormányzat működéséhez – zárta gondolatait.

Az ülésen többek között szóba került a diákönkormányzat új szervezeti és működési szabályzatának kialakítása is, melyet várhatóan szeptemberben fogadnak el. A résztvevők tájékoztatást hallhattak a hivatal ifjúsági ügyintézőjétől a fiatalokat érintő változásokról és jövőbeli programokról, tervekről. Engler Felícia kiemelte, hogy az iskolák részéről nyitottság van az iskolai és a városi diákönkormányzati rendszer szorosabb együttműködésére, erre jövőbeli tervek is kezdenek kialakulni, például programszervezések terén. Az ősz folyamán több szakmai és képzési programot is terveznek, amelyen a fiatalok készségeit kívánják fejleszteni.

Az alakuló ülésen elhangzott:

a jövőben még nagyobb mértékben be kívánják vonni a diákokat az ifjúságot érintő kérdésekbe, valamint a diákönkormányzat működésébe.

A gyűlésen elhangzott az is, hogy a szombathelyi diákönkormányzat országos szinten is elismert múlttal rendelkezik, a szervezet megújításában pedig több ifjúsági szervezet és intézmény is szakmai segítséget nyújt, az önkormányzat anyagi támogatása mellett.

Fotó: Bonyhádi Zoltán/szombathely.hu

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

tizenöt + 13 =