Országos képregényalkotó pályázatot hirdetett a 14-25 éves korosztály számára a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár, aminek beadási határideje április 29.

A felhívás célja, hogy a könyvtár honlapján elérhető könyvlistából a pályázó egy művet válasszon ki, melynek egy jelenetéből képregényt formál. A választható könyvek között megtalálható: George R. R. Martin: A tűz és jég dala sorozata, Ernest Cline: Ready Player One, Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája, vagy J. R. R. Tolkien klasszikus történetei.

A pályamunkák szabadon választott technikával készülhetnek, pl.: rajz, grafika, fotómontázs, számítógépes grafika, stb. Egy pályázó több képregénnyel is nevezhet. Az alkotások minimum három, maximum tíz A4-es oldalból állhatnak. Az elkészült alkotásokat szakértő zsűri értékeli. A bírálatnál a saját fantáziavilág, egyéni kifejezőkészség élvez elsőbbséget.

Fontos, hogy a már meglévő adaptációhoz (filmváltozat, képregény, animáció, videojáték) és könyvillusztrációhoz képest újat mutasson a pályázó!

A legjobbak korosztályonként (14-18 ill. 19-25 évesek) tárgyjutalomban részesülnek, műveiket kiállításon mutatják be.

Az elkészült képregények eredeti vagy kinyomtatott változatát és a jelentkezési lap aláírt példányát 2019. április 29-ig lehet elküldeni a könyvtárnak (Berzsenyi Dániel Könyvtár, 9700 Szombathely, Dr. Antall József tér 1.).

A felkészüléshez ajánljuk Tebeli Szabolcs, a Kittenberger és a Helka rajzolójának előadását, amely visszanézhető a Youtube csatornánkon:

Érdemes megnézni a Fabulous Industries videóját is, akik a képregény készítés rejtelmeibe kalauzolják a nézőket:

A pályázatról még több információ a könyvtár honlapján található: http://www.bdmk.hu/kepregeny

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × kettő =