Mutasd be településed változó arcait: a Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázatra egészen december 11. péntekig lehet nevezni, nem késő tehát alkotni!

Ragadj fényképezőgépet, kamerát vagy mobilt!
Légy kreatív, fedezd fel lakóhelyed, és nyerd meg a számos díj egyikét!

A Berzsenyi Dániel Könyvtár, a H+ Média és Kulturális Egyesület és a Szombathelyi Szépítő Egyesület ismét meghirdeti – immár harmadik alkalommal – Vas megyei helytörténeti fotó- és filmpályázatát általános és középiskolás, valamint főiskolás és egyetemista diákok részére.

A megyében járva bizonyára ti is észrevettétek, hogy a településeken új utcák, terek, épületek jöttek létre, pihenőparkok, sportlétesítmények és tanösvények születtek; emléktáblákat, szobrokat avattak; számos közintézmény, templom megújult, miközben régi kastélyok, műemlékek, egykori lakóházak omladoznak, tűnnek el. Várjuk pozitív vagy negatív véleményed közvetlen környezetedről, amelyet megfogalmazhatsz filmen, illetve fotón! A lényeg, hogy egyedi, kreatív, rád jellemző alkotás szülessen.

Készíthetsz fényképet dokumentálási szándékkal. Egymás mellé állíthatod a múltat és a jelent, ahogy a napjainkban oly népszerű egykor és ma sorozatokban teszik ezt a nyomtatott és elektronikus sajtóban. Amennyiben a filmezés mellett döntesz, készíthetsz kisjátékfilmet, etűdöt, dokumentumfilmet vagy riportot. Rád bízzuk a döntést.

Egy pályázó mindkét kategóriában nevezhet. Nevezési díj nincs.

Az elkészült pályamunkákat szakértők bevonásával, kategóriánként és korosztályonként értékeljük. A zsűri első, második és harmadik helyért járó díjakat, valamint különdíjakat oszt ki. Az alkotásokat a könyvtárban, valamint Szombathely és a városkörnyék több iskolájában és közintézményében vándorkiállítás és vetítés keretében mutatjuk be.

Beküldési határidő: 2020. december 11.

A pályázattal kapcsolatban tájékoztatás kérhető:
Szalainé Bodor Edittől vagy Boros Ferenctől a maskepszombathely@gmail.com
e-mail címen vagy a 06/94-513-530-as telefonszámon.

Részletek: [ Berzsenyi Dániel Könyvtár – www.bdmk.hu]

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

kettő + kilenc =