Szeptember 27-én, a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozaton belül Molnár Dániel színháztörténészt látja vendégül a Vasi TIT egy előadásra. 

Molnár Dániel 2005-ben Artistaképzőt végzett bohóc szakon, majd történettudományból doktorált az Eötvö Loránd Tudományegyetemen 2017-ben. Elsődleges kutatási területe a revű-, cirkusz- és varietéműsorok, illetve játszóhelyeik története. Idén jelent meg Vörös csillagok – a Rákosi-korszak szórakoztatóipara és a szocialista revűk c. monográfiája; a könyv alapján készült kiállítás október 12-ig megtekinthető az Országos Széchényi Könyvtárban. Jelenleg Berlinben él, zenés színházi rendező gyakorlatát idén áprilisban a Komische Operben végezte.

A fiatal színháztörténész rendhagyó történelemóra során megosztja tapasztalatait 60-70-80 évvel ezelőtti szórakoztatóiparról, partikultúráról, és annak örökségéről de egy szekérderék szaftos pletykával is készül!

Kiemelt kép: Spiegler Tibor helytörténeti gyűjtő ad elő a Kutatók Éjszakája program részeként 2018 szeptemberében a Vasi TIT székházban.

Facebook

Szólj hozzá!

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × egy =